- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.04.2016, 19:56)
- Ana Maria Lazăr
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tăriceanu: Procesul intentat lui Liviu Dragnea, ca şi decizia ÎCCJ, sunt acţiuni eminamente politice
Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a afirmat vineri că procesul intentat preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi decizia în acest caz sunt "acţiuni eminamente politice" şi vor să inducă ideea că la "referendumul din 2012, românii nu l-au vrut demis pe Băsescu".
Urmărește
1343 afișări
Tăriceanu: Procesul intentat lui Liviu Dragnea, ca şi decizia ÎCCJ, sunt acţiuni eminamente politice (Imagine:Bogdan Iordache/ Arhiva Mediafax Foto)
"Procesul intentat lui Liviu Dragnea, ca şi decizia ÎCCJ, sunt acţiuni eminamente politice, ele reprezentând un unicat nedorit în lumea civilizată. Practici democratice devenite tradiţionale au consacrat rolul partidelor de a mobiliza cetăţenii la vot pe baza convingerilor politice şi argumentelor conţinute în programele şi proiectele cu care liderii de partid se prezintă în campaniile electorale", a scris Tăriceanu pe Facebook.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
-
Nou record al numărului de investitori activi la Bursa de Valori
-
Cum sărbătoresc europenii Crăciunul? Tradiţii unice şi fascinante din diferite culturi
-
Israelul vrea ca grupul rebel Houthi să fie desemnat organizaţie teroristă
Copreşedintele ALDE a afirmat că această condamnare poate induce "în mod pervers" la o concluzie "revoltătoare" - aceea că "la referendumul din 2012, românii NU l-au vrut demis pe Băsescu, pentru că în realitate Liviu Dragnea ar fi falsificat indirect rezultatele votului".
Tăriceanu a subliniat că este vorba de "acţiuni concertate" ale instituţiilor de forţă pentru a interveni în alegeri.
"Aceste interpretări absolut originale sunt parte a unei acţiuni concertate, prin care în procesul alegerilor intervin instituţii de forţă ale statului care cenzurează „de facto” puterea politică, în loc ca lucrurile să stea invers. Am putea spune că, sub lozinca luptei anticorupţie, instituţii de forţă ale statului fac o preselecţie nemaiîntâlnită a candidaţilor şi viitorilor aleşi", a susţinut preşedintele Senatului.
Copreşedintele ALDE a accentuat că deşi principiile statului de drept obligă la respectarea deciziilor instanţelor judecătoreşti, este datoria sa să exprime un punct de vedere politic "pentru apărarea democraţiei şi a pluralismului".
"De multă vreme, am fost o voce singulară în a trage semnale de alarmă privind dezechilibrul puterilor în stat şi acapararea nedemocratică a puterii politice de către forţele oculte. La semnalele mele, în marea ei majoritate, clasa politică s-a mulţumit cu rolul de spectator. Cred că, indiferent de apartenenţa politică, a venit momentul când trebuie să acţionăm solidar pentru salvgardarea libertăţilor câştigate cu multe sacrificii la Revoluţie", a conchis Tăriceanu.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanţă, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă. Ulterior, în jurul orei 15.00, la sediul PSD a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv a cărei concluzie a fost că Liviu Dragnea trebuie să rămână la şefia PSD, preşedintele executiv, Valeriu Zgonea, cerându-i demisia.
Citeşte şi: Traian Băsescu despre sentinţa lui Dragnea: Este mai grav să furi voturi decât să dai pui
Citeşte şi: Zgonea i-a cerut lui Dragnea demisia. Cei doi au avut o întâlnire după Comitetul Executiv - surse
Citeşte şi: Liviu Dragnea: Partidul a decis aproape în unanimitate să rămân la şefia PSD. Discuţia, reluată după locale
Citește pe alephnews.ro: Netanyahu a declarat că există progrese în negocierile cu Hamas în Gaza. O rachetă lansată de Houthi a fost interceptată deasupra Israelului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Traian Băsescu despre sentinţa lui Dragnea: Este mai grav să furi voturi decât să dai pui
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
De Crăciun, dăruiește din suflet: Prințul William urmează pașii caritabili ai mamei sale, prințesa Diana
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe