Tăriceanu propune ca la Congresul PLR, care va avea loc în iunie, să se dezbată fuziunea PLR-PC

Liderul PLR Călin Popescu-Tăriceanu a propus, la şedinţa de marţi a CNEx, ca la Congresul extraordinar al partidului, care va avea loc în perioada 18-20 iunie, să se dezbată fuziunea PLR-PC, precum şi viziunea PLR asupra noii formaţiuni politice rezultate în urma fuziunii.

Urmărește
278 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu propune ca la Congresul PLR, care va avea loc în iunie, să se dezbată fuziunea PLR-PC

Călin Popescu Tăriceanu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Informaţia în acest sens este cuprinsă într-un comunicat transmis de PLR, referitor la şedinţa CNEx al partidului.

"Ultima decizie luată astăzi, la şedinţa Comitetului Naţional Executiv se referă la Congresul extraordinar al Partidului Liberal Reformator, care va avea loc în perioada 18-20 iunie, la Palatul Parlamentului. În urma discuţiilor cu membrii CNEx al PLR, preşedintele partidului a propus ca la Congresul extraordinar din luna iunie să dezbată fuziunea PLR-PC, precum şi viziunea PLR asupra noii formaţiuni politice rezultate în urma fuziunii", menţionează sursa citată.

În comunicat se precizează de asemenea că la şedinţa CNEx au fost discutate priorităţile politice ale PLR, care au fost anunţate de către preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"În primul rând, PLR susţine prevederile noului Cod silvic, care înlătură actuala stare de monopol a unor firme de pe piaţa românească. Din dezbatere a rezultat că decizia Guvernului de interzicere a exportului masei lemnoase este susţinută de către PLR, iar România ar trebui să adopte o nouă politică economică, de sprijin a industriei de prelucrare a lemnului, capabilă să genereze locuri de muncă şi valoare adăugată. Miniştrii şi parlamentarii noştri vor promova acţiuni concrete de susţinere a dezvoltării acestei ramuri a industriei şi sprijină acţiunile ministrului Mediului de stopare a defrişărilor ilegale", menţionează sursa citată.

De asemenea, PLR consideră proiectul Legii insolvenţei persoanelor fizice acceptabil, el având şi acordul mediului bancar din România. "Este o lege utilă şi necesară destinată a proteja persoanele fizice de eventualele abuzuri ale băncilor, aşa cum s-a întâmplat în trecut", se arată în comunicat.

PLR aminteşte totodată că Senatul a aprobat Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, care în prezent se află în dezbatere la Camera Deputaţilor. "PLR salută decizia Guvernului de eliminare a taxei de sâlp şi a accizei suplimentare, cât şi Legea amnistiei fiscale, de care vor beneficia toate profesiile liberale", se precizează în comunicat.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, declara, în martie, că Biroul Executiv Central al partidului a aprobat prin vot începerea negocierilor cu PLR pentru realizarea unei fuziuni.

"Sunt discuţii de mai multe luni care au vizat o alianţă sau fuziune cu partidul domnului Tăriceanu. Aceste discuţii au ajuns la majoritate, în Biroul Executiv Central am luat un vot pentru începerea negocierilor cu PLR. Cred că după 16 noiembrie cetăţeanul aşteaptă o altfel de politică, mai aproape de cetăţean. Asta vrem să facem, să oferim o alternativă la PNL şi chiar la PSD. Prin fuziune vom deveni al treilea pol politic", a precizat atunci Constantin, la Gândul Live.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, declara, la începutul lunii martie, că sunt discuţii cu PC pentru realizarea unei fuziuni cu PLR, existând şi la PC "dorinţa de a analiza această formulă".

În prezent, PC şi PLR formează grupuri parlamentare comune la Senat şi la Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici