Tăriceanu: Suntem, în momentul de faţă, într-un grav deficit de democraţie

Liderul PNL, premierul Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că unele instituţii ale statului sunt folosite şi subordonate unor scopuri politice şi a apreciat că România se află într-un "grav deficit de democraţie".

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Tăriceanu: Suntem, în momentul de faţă, într-un grav deficit de democraţie

Tăriceanu: Suntem, în momentul de faţă, într-un grav deficit de democraţie

"În cursul dezbaterilor care au avut loc, există un mare semn de întrebare care este prezent şi în spaţiul public, nu numai la PNL, şi anume care este rolul unor instituţii fundamentale ale statului care ar trebui să stea departe de disputa politică. Noi constatăm că se întâmplă că sunt instituţii care ar trebui să fie complet în afara luptei politice şi care se angrenează şi servesc cu muniţie această dispută poltică", a declarat Tăriceanu.

El a adăugat că, dacă această situaşie va continua, "derapajul de la democraţie este clar”.

"În momentul în care, într-o ţară, în loc ca justiţia să se facă în justiţie, ajungem să o facem în piaţa publică sau la televizor, atunci nu mai putem să vorbim de o justiţie credibilă, neutră. Dacă mergem mai departe şi ajungem ca şi deciziile importante să le luăm prin mitinguri şi prin adunări populare, sunt obligat să atrag atenţia că, în acest fel, s-au consolidat dictaturile politice în Europa, începând cu perioada nazistă", a completat liderul PNL.

Totodată, şeful Executivului a atras atenţia asupra faptului că România se află, în acest moment, într-un grav deficit de democraţie.

"Suntem, în momentul de faţă, într-un grav deficit de democraţie, prin faptul că aceste instituţii sunt folosite şi subordonate unor scopuri politice", a spus Tăriceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici