TAXE PENTRU BOGAŢI? Ciolacu, plan fiscal riscant pentru a mulţumi UE: taie deficitul cu 200 de taxe, dar îi nemulţumeşte pe antreprenori

  • Măsurile fiscale ale lui Ciolacu încearcă să reducă deficitul de la 5% pentru a accesa PNRR.
  • Taxele pot fi dăunătoare pentru mediul de afaceri din România, dar deficitul maxim impus de UE este de 3%.
  • Antreprenor: Microîntreprinderile vor resimţi din plin efectele măsurilor fiscale.
Urmărește
6028 afișări
Imaginea articolului TAXE PENTRU BOGAŢI? Ciolacu, plan fiscal riscant pentru a mulţumi UE: taie deficitul cu 200 de taxe, dar îi nemulţumeşte pe antreprenori

Marcel Ciolacu, Facebook

De luni sau de la anu, mai bine de la anu.

Mediul de afaceri din România obţine ce i s-a promis de la început - noile taxe vor intra în vigoare din 2024. 

Dezbaterile din ultimele luni pe la colţuri de surse sunt acum dezbateri publice. 

Guvernul îşi asumă în sfârşit pachetul de austeritate: 200 de taxe noi, creşteri fiscale sau alte măsuri. 

Efectele? 16 miliarde de lei în plus la bugetul de anul viitor, din care bineînţeles, 3 miliarde vor fi din economii. 

Despre impactul măsurilor fiscale ale guvernului Ciolacu, explică Tiberiu Stoian, antreprenor şi director Exonia Iaşi

,,Într-adevăr, guvernul îşi asumă noile măsuri fiscale, dar din păcate, mediul economic suportă nota de plată aferente măsurilor fiscale respective. Hei bine, cu siguranţă ocupă o parte a mediului economic şi mă refer la companiile private, că despre ele este vorba în special, în cea mai mare parte a măsurilor adoptate, vor resimţi din plin, în special microîntreprinderile...". 

Adrian Benza, analist economic, spune  dacă măsurile fiscale propuse de premierul Marcel Ciolacu şi de ministrul Finanţelor Marcel Boloş, aspru criticate de mediul de afaceri şi de fostul partener de guvernare, Kelemen Hunor, liderul UDMR, sunt sau nu necesare. 

,,În primul rând, amintim contextul în care se iau aceste măsuri, respectiv deficit bugetar foarte mare, 5,5% din PIB, ce s-a negociat cu UE, şi cu mult peste acel maxim 3 % din deficitul bugetar acceptat de tratatul de aderare al UE, care şi acel 3% trebuie să fie printr-o excepţie, când e un an mai prost. La noi, avem deficit bugetar de foarte mulţi ani'. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici