„Partidele nu pot intra în insolvenţă, precum societăţile comerciale. La urma urmei, Ponta a făcut parte din stafful de campanie şi ar trebui să se-nchidă într-un birou cu Mircea Geoană şi să ajungă la o concluzie”, spune Roibu, citat de Gândul.
„Până atunci, trezorierul continuă auditul intern, «pentru că unul extern nu este prevăzut de statut»”, notează Gândul.
„Partidul e puternic, iar organizaţiile au forţa necesară pentru a strânge cotizaţii şi pentru a atrage sponsorizări”, spune Roibu.
Trezorierul menţionează că discuţiile cu creditorii se află în diferite faze: fiecare datorie se analizează – unele pot intra în prescripţie, altele se află în stare de judecată, pe la tribunal, în altele creditorii au obţinut sentinţe, cele mai multe în defavoarea lor.
„Eu le cer tuturor creditorilor care vin la mine şi cer bani, nu numai factura, ci şi dovada că au prestat o activitate. Cui a predat, ce a făcut, ce a executat. Acesta este singurul aspect solid, iar unora le dau refuz de plată. Chiar dacă am înregistrat solicitarea creanţei respective, o serie de furnizori nu pot dovedi că au îndeplinit activitatea. Într-o campanie, stafful decide, apoi pleacă, iar noi ceilalţi trebuie să punem la punct toată bucătăria”.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, pentru Hotnews, că potrivit primelor concluzii ale auditului financiar referitor la perioada electorală din 2009, aflat încă în desfăşurare, situaţia datoriilor formaţiunii este „foarte, foarte gravă”, acestea depăşind două milioane de euro.