Teodor Baconschi s-a întâlnit cu ministrul de Externe al Autorităţii Naţionale Palestiniene

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a avut, marţi, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Autorităţii Naţionale Palestiniene, Riad Al-Malki, în discuţii fiind accentuată identificarea de noi oportunităţi de cooperare în domeniul economic.

Urmărește
6 afișări

Potrivit unui comunicat de presă al MAE, convorbirile dintre ministrul Teodor Baconschi şi omologul palestinian s-au focalizat pe analizarea posibilităţilor de diversificare a relaţiilor bilaterale, cu accent pe identificarea a noi oportunităţi de cooperare în domeniul economic şi au oferit oportunitatea unor discuţii asupra evoluţiilor recente din regiune şi a perspectivelor Procesului de Pace în Orientul Mijlociu.

Ministrul Afacerilor Externe a reconfirmat disponibilitatea României de a continua demersurile de sprijinire a construcţiei instituţiilor palestiniene.

Şeful diplomaţiei române a reconfirmat interesul României pentru obţinerea de progrese în procesul de pace din Orientul Mijlociu şi disponibilitatea de a acţiona ca factor de încurajare a demersurilor întreprinse în acest scop.

De asemenea, cei doi miniştri au prezidat prima reuniune a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian, organism a cărui constituire a fost convenită de preşedintele Traian Băsescu şi preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, cu ocazia vizitei oficialului palestinian la Bucureşti, în iulie 2010, în vederea impulsionării cooperării bilaterale, îndeosebi în domeniul economic.

În cadrul reuniunii Comitetului au fost explorate modalităţile concrete de consolidare a cooperării bilaterale în domeniile economic, al sănătăţii, finanţelor, agriculturii şi sanitar-veterinar.

Totodată a fost analizată posibilitatea oferirii, de către România, de expertiză în domeniile sănătăţii şi finanţelor şi a fost anunţată acordarea de burse de studii pentru cetăţenii palestinieni, în domeniile urgenţelor civile (pompieri), medical şi al ingineriei.

Reuniunea Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian a fost urmată de semnarea Protocolului de cooperare româno-palestinian în domeniul agriculturii, industriei alimentare, sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici