Teodor Baconschi se întâlneşte miercuri cu Iurie Leancă

Viceprim-ministrul şi ministrul afacerilor externe şi integrării europene moldovean, Iurie Leancă, face, miercuri, o vizită de lucru la Bucureşti, la inivitaţia ministrului Teodor Baconschi, discuţiile urmând să vizeze stadiul relaţiei bilaterale şi sprijinul pentru parcursul european al R.Moldova.

Urmărește
4 afișări

Vizita lui Iurie Leancă la Bucureşti, care are loc la invitaţia ministrului de Externe, Teodor Baconschi, este prima în România a unui oficial de rang înalt din Republica Moldova după alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 din Republica Moldova şi formarea noului guvern de la Chişinău, conform unui comunicat al MAE.

"Cei doi miniştri vor trece în revistă stadiul relaţiei bilaterale, vor discuta despre modalităţile concrete de continuare a sprijinului României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi vor aborda modalităţile de dinamizare a proiectelor aflate pe agenda bilaterală sectorială", se arată în comunicat.

Potrivit MAE, vizita "se înscrie în tendinţa ascendentă" a dialogului politic bilateral şi are loc într-un moment "extrem de favorabil" al relaţiei bilaterale, "caracterizată prin dinamism sporit şi parteneriat consolidat".

Miniştrii Afacerilor Externe din România şi Republica Moldova, Teodor Baconschi şi Iurie Leancă, s-au întâlnit de mai multe ori în 2010, precedenta lor întrevedere bilaterală având loc la 8 octombrie 2010, la Iaşi, la inaugurarea Consulatului General al Republicii Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici