Nemulţumirile liderilor PSD şi ai PNL au fost generate de faptul că liderii grupurilor PDL şi independenţilor, Traian Igaş şi Liviu Câmpanu, stăteau între cabina de vot şi urnă, pentru a verifica modul în care proprii parlamentari votează.
La un moment dat, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a făcut apel la colegii săi pentru ca procesul de vot să se desfăşoare în condiţii optime, iar caracterul secret al votului să fie respectat. Mai mult, el a cerut membrilor stafului tehnic, care se aflau în aceeaşi zonă să părăsească sala de plen şi „să-şi mute şezătoarea” în altă parte.
Pentru a fi mai convingător, Geoană a ameninţat că va permite accesul ziariştilor în sală pentru a constata dacă se asigură secretul votului.
Iritată de poziţia liderului senatorilor PNL Puiu Haşotti, Anca Boagiu i-a reproşat acestuia că au fost cazuri în care liberalii au votat „la vedere”, deşi votul era secret, iar la votul de luni „se dă virgin”.
Puiu Haşotti i-a îndepărtat personal pe unii dintre senatori de lângă cabina de vot.
Senatorul PSD Petre Daea a ameninţat, la rândul său, că nu va vota până când nu sunt asigurate condiţiile optime de vot, respectiv asigurarea secretului votului.
Şi liberalul Raimond Luca a ţinut să-i adreseze reproşuri fostului său coleg de partid, Liviu Câmpanu, dialogul dintre cei doi degenerând într-un schimb mai acid de replici.
Într-un final, procedura de vot a fost reluată, unii reprezentanţi ai PDL şi ai independenţilor arătându-se nemulţumiţi.
Senatorii au început luni votul pentru alegerea unui judecător al Curţii Constituţionale, existând doi candidaţi, Teodor Meleşcanu, din partea grupului PNL, şi Antoanella Motoc, din partea grupului senatorial PDL.