Termenul privind judecarea contestaţiei lui Sorin Oprescu, modificat şi stabilit pentru vineri seara

Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a III-a civilă va lua în discuţie vineri, la ora 19.00, contestaţia senatorului independent Sorin Oprescu faţă de neacceptarea candidaturii sale la Primăria Capitalei.

Urmărește
23 afișări
Imaginea articolului Termenul privind judecarea contestaţiei lui Sorin Oprescu, modificat şi stabilit pentru vineri seara

Contestaţia lui Oprescu va fi depusă la Curtea de Apel vineri, la ora 12.00 (Imagine: Mediafax Foto)

Iniţial, instanţa stabilise ca dată pentru judecarea acestei acţiuni sâmbătă, la ora 12.00, însă termenul s-a schimbat, la solicitarea avocaţilor.

Tribunalul Bucureşti a menţinut, joi, decizia Biroului Electoral Municipal (BEM) de a respinge candidatura lui Sorin Oprescu la alegerile pentru Primăria Capitalei., hotărâre ce a fost contestată la Curtea de Apel.

Tribunalul şi-a motivat decizia arătând că BEM, prin respingerea candidaturii, a pus în aplicare articolul 49 din Legea 67 pe 2004.

"Potrivit acestui text de lege, lista susţinătorilor trebuie să cuprindă data alegerilor, numele şi prenumele candidatului, funcţia pentru care candidează, numele şi prenumele susţinătorului, cetăţenia, data naşterii, adresa, denumirea, seria şi numărul actului de identitate, semnătura acestuia, precum şi numele şi prenumele persoanei care a întocmit-o, imperativul "trebuie" folosit de legiuitor suplinind cerinţa îndeplinirii tuturor acestor condiţii sub aspectul atributelor de identificare a persoanelor, susţinătorilor în cauză", arată instanţa în motivarea deciziei.

De asemenea, magistratul Tribunalul Bucureşti mai constată că faţă de conţinutul hotărârii emise de BEM în cazul contestatorului Oprescu Sorin Mircea şi listele de susţinere ataşate spre observare, în urma controlului judiciar, a concluzionat temeinicia hotărârii contestate ca fiind şi legală, şi temeinică.

"În consecinţă, Tribunalul constatând că nu s-au respectat condiţiile de formă cerute imperativ de articolul 49 din legea nr 67 pe 2004 republicată cu modificările ulterioare în ceea ce priveşte lista de susţinători pentru candidatul Oprescu Sorin Mircea, apreciază că hotărârea contestată este legală şi temeinică, motiv pentru care contestaţia promovată împotriva acesteia va fi respinsă ca neîntemeiată", concluzionează în finalul motivării de şapte pagini completul Secţiei a III-a civilă a Tribunalului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici