Informaţia a fost oferită, marţi, la solicitarea Agenţiei MEDIAFAX, de către Ministerul român al Afacerilor Externe.
Potrivit sursei citate, mai mulţi alţi diplomaţi ar putea pleca în Irak zilele următoare pentru discuţii, dar decizia va fi luată în funcţie de evoluţia evenimentelor.
Parlamentul a aprobat prelungirea activităţii forţelor române în Irak în anul 2009
Camerele reunite ale Parlamentului au aprobat, luni, scrisoarea preşedintelui României, Traian Băsescu, referitoare la prelungirea activităţii forţelor armate române în Irak în anul 2009, finanţarea personalului şi a tehnicii necesare urmând să fie stabilite printr-o Hotărâre de Guvern.
Senatorii şi deputaţii au aprobat, cu majoritatea voturilor "pentru", 42 de abţineri şi niciun vot "împotrivă", scrisoarea preşedintelui României, în care solicită încuviinţarea Parlamentului pentru continuarea menţinerii forţelor armate române pe teatrul de operaţii din Irak, în anul 2009.
Hotărârea Parlamentului include un amendament, în care se arată că finanţarea pregătirii personalului militar din Irak şi a tehnicii aferente se reglemetează din Hotărâre de Guvern.
În scrisoarea adresată celor două Camere, şeful statului solicită încuviinţarea Parlamentului pentru continuarea menţinerii forţelor armate pe teatrul de operaţii din Irak în anul 2009, având în vedere invitaţia adresată României de către Guvernul Republicii Irak de a continua prezenţa cu forţe pe teritoriul irakian după 1 ianuarie 2009.
Citeşte şi:
Băsescu solicită Parlamentului menţinerea forţelor române în Irak, în 2009
Parlamentul irakian respinge acordul privind prezenţa trupelor britanice şi române după 2008
Confuzie în legătură cu un vot din Parlamentul irakian privind prezenţa trupelor străine
Parlamentul irakian va vota luni pe tema prezenţei trupelor străine, declară doi deputaţi
Meleşcanu: Vom respecta data fixată pentru prezenţa noastră în Irak