Tiberiu Dinu, consulul din Milano căruia Boc îi anunţa retragerea, numit şi comisar la o expoziţie

Consulul României la Milano, Tiberiu Dinu, în cazul căruia premierul Emil Boc anunţa, în urmă cu doi ani, retragerea acestuia de la consulat din cauza implicării într-o anchetă la DGIPI, a fost desemnat tot de premier să reprezinte România pentru Expoziţia Mondială 2015 de la Milano, Italia.

Urmărește
35 afișări

Tiberiu Dinu a fost numit prin decizie a premierului Emil Boc în funcţia de "comisar general al Secţiunii române pentru reprezentarea Guvernului în ceea ce priveşte participarea României" la Expoziţia Mondială 2015 "Hrănirea planetei, energie pentru viaţă", de la Milano.

În primăvara anului 2009, Direcţia Naţională Anticorupţie a audiar doi angajaţi de la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) din Ministerul de Interne într-un caz în care erau informaţii că fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban, i-ar fi dat consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, listingurile telefonice ale unui politician român.

Premierul Emil Boc a anunţat atunci public că a decis să solicite rechemarea consulului României la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, arătând totodată că un consul nu are atribuţii legate de listinguri telefonice, dar că instanţa trebuie să decidă dacă legea a fost sau nu încălcată.

Ministrul de Externe din acea perioadă, Cristian Diaconescu, a declarat însă că ministerul efectuează o evaluare în cazul consulului la Milano, arătând astfel că o decizie în legătură cu rechemarea acestuia de la post nu a fost luată.

Ulterior, Diaconescu a anunţat că în urma anchetei nu au rezultat motive care să determine suspendarea acestuia din funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici