Tîlvăr a discutat cu Statul Major al Forţelor Terestre despre strategii, investiţii şi caniculă

  • Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o întâlnire de lucru cu membrii Statului Major al Forţelor Terestre.
  • Participanţii au discutat despre strategii, investiţii şi caniculă.
Urmărește
241 afișări
Imaginea articolului Tîlvăr a discutat cu Statul Major al Forţelor Terestre despre strategii, investiţii şi caniculă

Sursa foto: Facebook/Angel Tîlvăr

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, anunţă că miercuri, 17 iulie, a avut „la sediul Statului Major al Forţelor Terestre, o întâlnire cu echipa de comandă şi personalul militar şi civil care încadrează structura centrală a acestei categorii de forţe.”

Potrivit MApN, ministrul Tîlvăr a fost informat de către şeful SMFT, general-locotenent Ciprian Marin, cu privire la stadiul îndeplinirii obiectivelor asumate pentru acest an de Forţele Terestre Române, pe principalele direcţii de efort, precum şi la perspectivele pentru perioada imediat următoare. De asemenea, a fost făcută o informare punctuală cu privire la măsurile luate la nivelul tuturor unităţilor subordonate SMFT în ceea ce priveşte asigurarea, pentru întreg personalul, a condiţiilor corespunzătoare de desfăşurare a activităţii pe timpul înregistrării temperaturilor caniculare, aşa cum cer normativele în vigoare.

„Aveţi în faţă şefii structurilor care proiectează planurile de acţiune pe direcţiile noastre principale de efort, precum şi specialiştii din subordine, militari şi personal civil, care urmăresc implementarea fiecărei etape a acestor procese complexe. Ne concentrăm pe o instruire cât mai realistă şi mai apropiată de condiţiile reale din mediul de securitate actual, adaptăm permanent cerinţele pentru sistemul de învăţământ militar care formează şi perfecţionează personalul Forţelor Terestre, asigurăm coerenţă în formularea cerinţelor pentru fundamentarea programelor de înzestrare şi achiziţii şi, nu în ultimul rând, căutăm cele mai eficiente soluţii pentru motivarea personalului nostru,” a arătat generalul-locotenent Ciprian Marin.

Ministrul Angel Tîlvăr „a mulţumit personalului militar şi civil care îşi desfăşoară activitatea în structura centrală şi în unităţile din teritoriu subordonate SMFT pentru modul profesionist în care îşi desfăşoară activitatea şi pentru menţinerea standardelor înalte atinse în domeniul pregătirii şi instruirii, dar mai ales în îndeplinirea misiunilor de luptă în teatrele de operaţii”.

„Forţele Terestre au cea mai mare pondere în efectivele Armatei României, de aceea nivelul de încărcare cu sarcini şi amploarea obiectivelor încredinţate sunt în aceeaşi măsură ridicate. Reprezentaţi, alături de colegii din celelalte categorii de forţe o generaţie de profesionişti de mare valoare, care au consolidat statutul de structură puternic integrată, interoperabilă şi cu o foarte solidă reputaţie internaţională pentru armata română, iar pentru aceasta doresc să vă mulţumesc şi să vă felicit”, a transmis ministrul apărării naţionale.

Angel Tîlvăr a analizat şi „nevoile de înzestrare şi dotare, dar şi cu cele destinate asigurării celor mai bune condiţii pentru personalul militar şi civil din MApN”.

„Am declarat şi în alte rânduri, cea mai importantă dintre toate resursele noastre este cea umană. Aceasta este prioritatea mea. Pentru a putea asigura României apărarea pe care o merită cu prisosinţă, mai ales în acest context de securitate complicat şi imprevizibil care se manifestă cu precădere în regiunea noastră, avem nevoie nu doar de tehnică performantă, ci şi de oameni foarte bine pregătiţi şi care să îşi poată îndeplini misiunile la un nivel cât mai înalt. Asta presupune soluţii pentru asigurarea unor condiţii de muncă şi viaţă decente, precum şi sporirea gradului de motivare la nivel colectiv şi personal. Suntem în permanenţă informaţi cu privire la nevoile care apar în zona resursei umane şi căutăm soluţii eficiente pentru rezolvarea acestora”, a precizat Angel Tîlvăr.

În cadrul întâlnirii, ministrul apărării naţionale a prezentat o informare cu privire la principalele decizii adoptate în cadrul Summitului NATO de la Washington privind regiunea Mării Negre şi a trecut în revistă obiectivele îndeplinite de delegaţia României la această reuniune de înalt nivel, a precizat MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici