- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.01.2014, 14:06)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Timmermans, despre MCV: Suntem priviţi cu încruntare pentru că suntem stricţi, dar suntem şi corecţi
Autorităţile de la Haga sunt stricte şi ştiu că uneori sunt privite cu încruntare din această cauză, dar în acelaşi timp sunt şi corecte, a declarat, luni, la Bucureşti, ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, referindu-se la raportul MCV pentru România.
Urmărește
251 afișări
Timmermans, despre MCV: Suntem priviţi cu încruntare pentru că suntem stricţi, dar suntem şi corecţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
În cadrul conferinţei de presă comune cu ministrul român de Externe, Titus Corlăţean, Frans Timmermans a precizat că raportul MCV publicat la 22 ianuarie conţine "câteva elemente foarte încurajatoare", iar Olanda va studia "cu atenţie" acest document.
"Poziţia noastră este întodeauna aceeaşi, suntem stricţi şi ştim că uneori suntem priviţi cu încruntare pentru că suntem stricţi, dar suntem şi corecţi. Şi cred că acolo unde vedem paşi înainte în România trebuie să recunoaştem acest lucru", a spus Timmermans.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Şeful diplomaţiei olandeze a mai precizat că Haga va face "o evaluare completă" a raportului, după care va discua la Bruxelles, "în spiritul cooperării şi al dorinţei de a rezolva împreună problemele".
Timmermans a subliniat că Olanda este "de mulţi ani parte a reformei judiciare din România", în sensul "oferirii de expertiză, al schimbului de judecători".
Oficialul olandez a mai spus că judecătorii din ţara sa care au lucrat în România se întorc şi spun că văd "schimbări pozitive". Acest lucru "ne încurajează să continuăm această cooperare, pentru că este benefică pentru ambele ţări", a evidenţiat Frans Timmermans.
El a mai punctat faptul că România şi Olanda sunt parte a familiei europene, "guvernată de un set de reguli europene".
În ceea ce priveşte dosarul Schengen, Frans Timmermans a declarat că a luat notă de poziţia autorităţilor de la Bucureşti şi de dorinţa acestora de a adera până la sfârşitul anului 2014. "Înţeleg pe deplin ceea ce spuneţi, suntem pregătiţi să ne uităm la dezvoltările pozitive (...) Guvernul olandez va aborda acest lucru (dorinţa de a adera în 2014 - n.r.) în stilul clasic, cu o atitudine strictă şi corectă şi sper ca asta să ducă la rezultate pozitive", a spus şeful diplomaţiei olandeze.
Olanda este ţara care s-a opus cel mai adesea aderării României şi Bulgariei la Schengen, făcând legătura între acest dosar şi rapoarte pozitive pe MCV.
Ministrul olandez de Externe, Frans Timmermans, se află, luni, la Bucureşti, într-o vizită care va include şi o întrevedere cu premierul Victor Ponta.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe