Toader: Dacă USL decide să nu facă nominalizări pentru instituţii, opinia mea e să le păstrăm locurile

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a declarat miercuri că, dacă USL decide să nu nominalizeze persoane în funcţiile din şapte instituţii ale statului, puterea ar trebui să păstreze aceste posturi pentru opoziţie, arătând că acest lucru se va discuta în şedinţa coaliţiei de guvernare.

Urmărește
309 afișări
Imaginea articolului Toader: Dacă USL decide să nu facă nominalizări pentru instituţii, opinia mea e să le păstrăm locurile

Mircea Toader (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"Noi le păstrăm locurile, asta este opinia mea. O să discutăm şi în coaliţie. Nu vin, nu-şi propun candidaţi (cei de la opoziţie - n.r.), este o modalitate de a separa iarăşi activitatea în Parlament", a spus Toader.

El a arătat că a avut loc o negociere între liderii de grup, iar PDL a considerat că funcţiile de conducere din aceste instituţii "au fost deţinute timp de 5,6,8 ani de regulă de PSD".

"Noi am stabilit că toate aceste funcţii au fost deţinute timp de 5,6,8 ani de regulă de PSD. Am solicitat ca funcţiile de conducere din cele 4 instituţii, 3 să fie la noi", a spus Toader.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a declarat că, în opinia sa, USL nu trebuie să facă nominalizări în aceste funcţii şi să lase puterea "să-şi facă mendrele până la capăt".

"Părerea mea personală este că nu trebuie să mai purtăm niciun fel de negociere cu această putere abuzivă. Este punctul meu de vedere, pe care îl voi ridica în USL, să lăsăm această putere să-şi facă mendrele până la capăt", a spus Nicolăescu.

El a adăugat că luni, în şedinţele PNL, PSD şi USL, opoziţia va decide până la ora 16,00 dacă va face nominalizările pentru aceste funcţii.

Birourile Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului au decis convocarea marţi, la ora 15,00 a unei şedinţe comune în care să fie votate persoanele nominalizate în şapte instituţii de stat aflate în subordinea Parlamentului, a anunţat, miercuri, preşedintele Camerei Roberta Anastase.

Anastase a precizat că audierea acestor persoane în comisiile de specialitate va avea loc luni la ora 17,00.

Liderii grupurilor parlamentare au discutat încheierea unui protocol privind împărţirea funcţiilor în aceste instituţii, însă reprezentanţii opoziţiei au susţinut că nu sunt de acord cu acesta.

Potrivit protocolului, la Avocatul Poporului, posturile de vicepreşedinţi ar urma să fie acordate PNL, PSD, UNPR şi UDMR, la Autoritatea Electorală Permanentă funcţia de preşedinte va fi dată PDL. La CNVM - PDL va avea funcţia de preşedinte, PSD pe cea de vicepreşedinte, iar comisari vor fi din partea PSD, PDL, UNPR.

CNSAS va avea trei membri din partea PDL, câte doi membri din partea PNL şi PSD, câte un membru din partea UNPR şi UDMR, la CNCD - câte un membru din partea PSD şi UDMR. La CSSPP preşedintele va fi din partea PDL, iar vicepreşedintele din partea PSD, iar la CSA va fi un membru din partea UDMR.

Grupurile parlamentare urmează să facă nominalizări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici