Toader: Parlamentul nu poate fi învinuit în cazul Boldea, deoarece a luat măsuri rapide
Liderul deputaţilor PDL Mircea Toader a declarat că Parlamentul nu poate fi învinuit în legătură cu plecarea lui Mihail Boldea din ţară deoarece a luat cele mai rapide măsuri pentru ridicarea imunităţii sale parlamentare, iar soluţia ar fi să nu mai existe imunitate pentru asemenea situaţii.
Mircea Toader (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)
"Parlamentul nu poate fi învinuit în asemenea situaţii, noi am luat cele mai rapide măsuri, Comisia s-a întrunit imediat, iar plenul a votat rapid ridicarea imunităţii parlamentare a lui Mihail Boldea", a precizat, pentru MEDIAFAX, Mircea Toader în legătură cu plecarea deputatului Mihail Boldea din ţară.
El a spus că alte măsuri asiguratorii nu se puteau lua decât încălcând drepturile omului şi singura soluţie ar fi să nu mai existe imunitate parlamentară pentru asemenea situaţii.
"Singura soluţie ar fi ca în asemenea situaţii să nu mai existe imunitate parlamentară, să-l aresteze pe loc, iar în schimb să se prevadă pedepse mai aspre pentru judecătorii care săvârşesc un abuz asupra unui parlamentar", a adăugat Mircea Toader.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
Deputatul Mihai Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, anunţă, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
"În motivarea solicitării s-au reţinut starea de pericol concret pentru ordinea publică raportat la gravitatea faptelor reţinute în sarcina sa şi existenţa unor indicii temeinice potrivit cărora inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, se sustrage urmăririi penale", afirmă reprezentanţii DIICOT într-un comunicat de presă de miercuri.
Potrivit documentului, Boldea a părăsit teritoriul României "pe frontiera terestră" în 17 martie, cu trei zile înainte ca deputaţii să avizeze cererea DIICOT de încuviinţare a percheziţiei domiciliare, reţinerii şi arestării lui.
DIICOT mai precizează că, după judecarea propunerii de arestare preventivă, dacă instanţa va emite mandat de arestare în lipsă pe numele lui Boldea, acesta va fi dat în urmărire generală şi internaţională.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO