Toader spune că fostul prefect Bocăneanu e în vizorul DNA privind organizarea alegerilor din 2012

Deputatul PDL Mircea Toader susţine că fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu se află în vizorul procurorilor DNA, în urma unei plângeri penale privind organizarea alegerilor locale din 2012, pe care Toader a depus-o împotriva lui Bocăneanu.

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Toader spune că fostul prefect Bocăneanu e în vizorul DNA privind organizarea alegerilor din 2012

Fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Mircea Toader a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Galaţi, că, la sfârşitul anului trecut, a fost chemat la DNA unde i s-au cerut anumite documente întrucât procurorii fac cercetări în cazul lui Emanoil Cătălin Bocăneanu în legătură cu o plângere penală privind organizarea alegerilor locale din 2012, pe care deputatul a depus-o împotriva fostului prefect, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toader a precizat că în anul 2012, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Galaţi, i-a făcut o plângere penală lui Emanoil Cătălin Bocăneanu, prefect al judeţului Galaţi la acea vreme, pe motiv că acesta a numit discreţionar preşedinţi şi vicepreşedinţi la secţiile de votare de la alegerile locale din 2012, fără să ţină cont de propunerile primarilor aşa cum prevede legea.

"Au început din nou cercetările pentru abuzurile făcute de domnul prefect de atunci Emanoil Bocăneanu. Noi am făcut o plângere penală în 2012 referitor la modul în care a selectat şi a încălcat legea alegerilor locale privind preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare care trebuiau să fie propuşi de către primari. El nu a respectat legea şi a pus pe liste pe cei pe care şi i-au dorit preşedinţii de organizaţii PSD din comunele respective. De exemplu, la Matca preşedintele secţiei de votare a fost o persoană care avea doar patru clase. DNA ne-a cerut documentaţia şi o vom pune la dispoziţie. La câte belele are domnul Bocăneanu îi mai vine una, dar trebuie să înţeleagă fiecare că legea trebuie respectată pentru că nu se ştie niciodată cum se întoarce roata istoriei”, a afirmat Toader.

Fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu a fost scos din arest preventiv, în 14 ianuarie, şi plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii a Tribunalului Galaţi.

Fostul prefect al judeţului Galaţi Emanoil Cătălin Bocăneanu a fost arestat preventiv în octombrie 2014, pentru aprobarea finanţării FCM Dunărea cu 970.000 de lei, în condiţiile în care clubul de fotbal avea interdicţie la bani de la stat, din cauza datoriilor. De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că Bocăneanu a sustras şi a distrus mai multe documente care atestau că FCM Dunărea Galaţi a obţinut, în mod ilegal, finanţare de la bugetul de stat.

În noiembrie 2014, fostul prefect de Galaţi a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.

În februarie 2014, Emanoil Bocăneanu fusese trimis în judecată într-un alt dosar, tot pentru fapte de corupţie comise în calitate de prefect al judeţului Galaţi, respectiv nouă infracţiuni, printre care trafic de influenţă, şantaj, delapidare şi abuz în serviciu.

În luna mai, Bocăneanu a fost arestat după ce a încălcat condiţiile eliberării condiţionate, el plecând din Galaţi la Brăila, unde s-a întâlnit cu un bărbat pentru a discuta despre angajarea unui asasin pentru uciderea unuia din denunţătorii din primul său dosar său de corupţie. El a fost eliberat în iunie şi arestat din nou, în octombrie, în noul dosar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici