Tokes despre PPMA: Foarte mulţi oameni aşteaptă un nou partid cinstit, care îşi face treaba

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), Laszlo Tokes, a declarat despre înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMA) că "foarte mulţi oameni aşteaptă un nou partid, cinstit, care îşi face treaba", transmite corespondentul MEDIAFAX

Urmărește
6 afișări

Preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania, Laszlo Tokes, şi cel al filialei Bihor, Orban Mihaly, au declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Oradea, că membrii formaţiunii strâng semnături pentru a înfiinţa Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMA).

"Trebuie să strângem semnături din 19 judeţe şi din Bucureşti, din fiecare cel puţin 700 de semnături, dar nu mai puţin de 25.000", a declarat Orban Mihaly.

Orban Mihaly a afirmat că mizează pe faptul că în judeţele Covasna, Harghita, Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Mureş se vor strânge mai multe semnături decât cele necesare.

"Stăm bine la strânsul de semnături. Pe 1 aprilie se întruneşte prezidiul CNMT şi vom trage linie, vom vedea cum stăm", a spus Orban Mihaly.

Întrebat de jurnalişti dacă sunt adevărate zvonurile apărute în presa locală conform cărora membrii CNMT care oferă consultanţă maghiarilor în obţinerea cetăţeniei ungare adună, în acelaşi timp, şi semnături pentru înfiinţarea noului partid, Orban Mihaly a negat informaţia.

"Niciodată nu am făcut asociere între a ajuta la completarea formularului pentru cetăţenia maghiară şi semnarea pentru înfiinţarea noului partid. UDMR a lansat această idee", a afirmat Orban Mihaly

Tokes a declarat, la rândul său, că foarte mulţi oameni aşteaptă un nou partid, "cinstit" .

"Nici nu avem nevoie să facem asta, pentru că foarte mulţi oameni aşteaptă un nou partid, cinstit, care îşi face treaba", a spus Tokes.

Delegaţii la Adunarea generală a Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania (CNMT) au votat, în decembrie anul trecut, la Odorheiu Secuiesc, hotărârea privind înfiinţarea Partidului Popular Maghiar din Ardeal (PPMA).

Potrivit hotărârii, acest partid se înfiinţează pentru reprezentarea intereselor politice ale comunităţii maghiare din Ardeal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici