Tokes şi membri ai Consiliului Tineretului Maghiar vor depune luni jurământul de cetăţenie ungară

Europarlamentarul Laszlo Tokes, organizatorii Universităţii de Vară de la Balvanyos, mai mulţi membri ai Consiliului Tineretului Maghiar (MIT) şi ai UDMR Cluj vor depune, luni, jurământul de cetăţenie ungară în cadrul unei ceremonii la care va participa vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt.

Urmărește
13 afișări

Péter Emőke Katalin, voluntar în cadrul MIT, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că reprezentanţii organizaţiei au depus cererea privind obţinerea cetăţeniei ungare în 5 ianuarie, la Primăria sectorului 16 din Budapesta, conform prevederilor noii legi a cetăţeniei ungare, prin care solicitanţii din afara graniţelor Ungariei pot obţine cetăţenia ţării vecine în termen de trei luni.

"Europarlamentarul Tokes Laszlo, organizatorii Universităţii de Vară de la Balvanyos şi membrii Consiliului Tineretului Maghiar (MIT) vor obţine, luni, cetăţenia ungară în cadrul unei ceremonii la Consulatul general al Ungariei din Cluj-Napoca. Toţi vom depune jurământul în prezenţa vicepremierului Ungariei, Semjen Zsolt. Membrii MIT şi-au depus cererea de cetăţenie în data de 5 ianuarie la Primăria sectorului 16 din Budapesta. Prin noua lege a cetăţeniei maghiare, solicitanţii din afara graniţelor Ungariei pot obţine cetăţenia ungară în termen de trei luni", a spus Peter.

Potrivit acesteia, este vorba de 25 de persoane de la MIT şi organizatorii Universităţii de Vară de la Balvanyos.

De asemenea, în cadrul ceremoniei vor primi cetăţenia Ungariei şi mai mulţi membri ai UDMR Cluj, printre care consilierul local Molnos Lajos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici