Toma afirmă că nu ştie deocamdată pentru ce a fost sancţionat de PSD Olt

Vicepreşedintele PSD Ion Toma a declarat, miercuri, înaintea BPN, că nu ştie ce este acuzat şi pentru ce a fost sancţionat de PSD Olt, el menţionând că, pentru prima dată, nu a fost convocat la Biroul Permanent al partidului.

Urmărește
4 afișări

Întrebat dacă şi-a pregătit pledoaria pentru a se apăra în BPN faţă de sancţiunea de propunere de excludere din partid luată de PSD Olt, Toma a răspuns: "Nu pledez pentru nimic, să văd întâi acuzele, le ştiu din presă. (...) Nu cunosc acuzele, după BPN sunt în măsur să ştiu care sunt acuzele".

Toma a afirmat că, pentru prima dată, nu a fost informat şi convocat la şedinţa de miercuri a BPN, el apreciind că situaţia a fost, probabil, "o omisiune".

Întrebat dacă a vorbit cu senatorul PDL Mihai Niţă pentru a-l împiedica să se înscrie în PSD, Toma a răspuns: "Eu discut cu oricare din senatori, suntem colegi şi suntem şi olteni. Cred că dacă sunt aşa de puternic înseamnă că pot să mă folosească. Dacă pot să opresc pe cineva, înseamnă că pot să şi aduc oameni în partid".

Toma a fost sancţionat de PSD Olt cu suspendare pe 12 luni din partid, retragerea sprijinului politic şi propunere de excludere.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, Toma ar fi încercat să îl împiedice pe senatorul PDL Mihai Niţă să se înscrie în partid, în acest existând şi o înregistrare, care ar fi ajuns la liderii partidului.

Propunerea de excludere urmează să fie discutată de BPN. Dacă este validată, ea devine de facto aplicabilă, deşi de jure, potrivit Statutului, ar trebui validată şi de Consiliul Naţional, funcţia de vicepreşedinte deţinută de Toma fiind aleasă în Congres.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici