Toma: Odată cu suspendarea mea, BPN al PSD a luat act şi de demisia mea

Vicepreşedintele PSD Ion Toma a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că odată cu decizia de suspendare a sa din partid, BPN a luat act şi de demisia lui din PSD.

Urmărește
3 afișări

Toma a spus că decizia BPN al PSD de miercuri de a-l suspenda din partid şi din funcţiile deţinute echivalează cu demisia lui.

"În momentul în care BPN a luat act de votul şi de decizia de suspendare a mea, a luat act şi de demisia mea. Le-am spus că, dacă voi fi suspendat măcar o secundă, să ia act de demisia mea", a afirmat Toma, întrebat cum comentează decizia de suspendare anunţată de Ponta după BPN.

Toma a mai spus că "nu a înţeles" pentru ce a fost acuzat.

El a evitat să comenteze informaţiile privind discuţia din BPN despre o întâlnire a apropiaţilor lui Mircea Geoană, afirmând că "partidul trece şi aşa prin multe".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, miercuri, că senatorul Ion Toma a fost suspendat din partid pentru o perioadă nedeterminată, propunerea PSD Olt de excludere a acestuia fiind "amânată" până la o "discuţie lămuritoare", care va avea loc lunea viitoare.

Propunerea de suspendare din toate funcţiile a lui Ion Toma, decisă de PSD Olt, a fost validată de Biroul Permanent Naţional cu doar două abţineri, aparţinând, potrivit unor surse, lui Ion Iliescu şi Ecaterinei Andronescu. Suspendarea lui Toma este pe perioadă nedeterminată.

Surse din conducerea formaţiunii au declarat, pentru MEDIAFAX, că Ion Toma a afirmat, în Biroul Permanent Naţional, după ce s-a votat suspendarea sa din toate funcţiile deţinute, că îşi dă demisia din partid. Conform surselor citate, Toma le-a spus membrilor BPN, care au decis cu o covârşitoare majoritate, să confirme suspendarea lui din partid pentru o perioadă nedeterminată: "Puteţi să mă consideraţi demis".

Toma fusese sancţionat de PSD Olt cu suspendare pe 12 luni din partid, retragerea sprijinului politic şi propunere de excludere.

Potrivit unor surse social-democrate, Toma ar fi încercat să îl împiedice pe senatorul PDL Mihai Niţă să se înscrie în partid, în acest existând şi o înregistrare, care ar fi ajuns la liderii partidului.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, după BPN, că, împreună cu Adrian Năstase şi cu Ion Iliescu, se va întâlni săptămâna viitoare cu Mircea Geoană şi cu Ion Toma pentru a vedea dacă aceştia mai "continuă" în PSD.

Surse din conducerea social-democrată au declarat, pentru MEDIAFAX, că lideri ai PSD au acuzat, la BPN, că fostul preşedinte al formaţiunii Mircea Geoană ar intenţiona, împreună cu câţiva apropiaţi, printre care Ion Toma şi Florentin Gust, formarea unui partid nou sau a unei platforme în interiorul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici