- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (22.10.2013, 17:00)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tomac, despre unificarea dreptei: Nu ştiu dacă actualul PDL va putea sta la aceeaşi masă
Liderul Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac a declarat, marţi, că formaţiunea se află în discuţii privind o fuziune cu Forţa Civică, iar, referitor la unificarea dreptei, a arătat că nu ştie "dacă PDL, în această formulă, va putea să stea la aceeaşi masă".
Urmărește
232 afișări
Liderul Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)
În privinţa fuziunii, Tomac a ţinut să precizeze că discuţiile sunt numai cu Forţa Civică, dar că există un dialog cu alte voci credibile de dreapta de pe scena politică, care se vor alătura la un moment dat Mişcării Populare.
Liderul Partidului Mişcarea Populară a mai declarat că nu a discutat cu Emil Boc şi cu Elena Udrea despre o apropiere de Mişcarea Populară, dar că a discutat cu "foarte mulţi oameni politici, din alte partide, care vor să se alăture acestei formaţiuni".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
În privinţa unor discuţii cu PDL pentru unificarea dreptei, după alegerile europarlamentare, Eugen Tomac s-a arătat convins de faptul că toţi cei care promovează aceleaşi principii şi valori de dreapta, la un moment dat vor trebui să stea la aceeaşi masă.
"Nu ştiu dacă PDL, în această formulă, va putea să stea la aceeaşi masă, dar aici depinde foarte mult de puterea liderilor politici de a ceda din orgolii şi de a gândi în perspectivă", a mai spus preşedintele PMP.
În opinia acestuia, "un candidat la prezidenţiale din partea dreptei, susţinut de toate forţele de drepata şi inclusiv de preşedintele Traian Băsescu, are şanse reale în a-l bate pe Ponta sau Geoană, indiferent care va candida".
În plus, Tomac a ţinut să precizeze că PMP a fost singurul partid care a impus, prin protocol, ca toate candidaturile să intre într-un sistem de alegeri preliminare, fie că este vorba de europarlamentare sau prezidenţiale.
"Eu, din câte ştiu, la USL primii pe listă sunt soţiile celor doi copreşedinţi, pentru europarlamentare, şi în PDL se ştie deja lista. La noi nu se ştie acest lucru, tocmai pentru că urmează o competiţie internă", a mai spus Tomac.
Despre candidatura lui Mihai Răzvan Ungureanu la prezidenţiale, Eugen Tomac a menţionat că acesta este "un candidat foarte bun". "Sunt sigur că în turul doi, între MRU, Ponta sau Geoană, MRU are toate şansele să îi învingă", a continuat acesta, precizând că Mişcarea Populară va stabili candidatul în urma discuţiilor cu Forţa Civică.
El a mai spus că se află "în pline discuţii" cu Forţa Civică pentru o eventuală fuziune.
Tomac a precizat că Mişcarea Populară şi Forţa Civică au obiective comune şi se adresează aceloraşi categorii de cetăţeni. "Nu vedem niciun impediment în a merge mai departe împreună", a continuat Tomac.
Potrivit acestuia, obiectivul celor două formaţiuni este să construiască un partid puternic, iar viitorul preşedinte al formaţiunii rezultate în urma acestei fuziuni va fi decis de Congres.
"Congresul va decide cine va conduce Mişcarea Populară. Până atunci, partidul are o conducere, ne desfăşurăm din plin activitatea şi vrem să îi aducem alături de noi pe toţi cei care împărtăşersc aceleaşi valori şi au aceeaşi viziune. (..) Aşa cum am spus şi la înfiinţarea partidului, sunt delegat de colegii mei, membri fondatori, să conduc partidul până la primul Congres", a mai arătat Eugen Tomac.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Tomac: Candidatul PMP la prezidenţiale, cel cu şansele cele mai bune, trebuie să fie membru al partidului
Citește și: Marian Preda: Unificarea dreptei, printr-o fuziune. Ungureanu trebuie validat de partid la prezidenţiale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 06:58
Scholz spune că Germania trebuie să facă „totul” pentru a menţine relaţii bune cu Statele Unite
-
ieri, 21:27
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 994. Cât ajutor militar au livrat SUA Ucrainei din promisiunile făcute / Armata rusă avansează în apropierea a 10 aşezări din estul Ucrainei / Biden către Trump: ajutorul pentru Kiev este în interesul nostru