Tomac va candida la şefia Partidului Mişcarea Populară după înregistrarea partidului. PMP se va afilia la PPE

Preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va candida la şefia noului partid după înregistrarea formaţiunii, iar Teodor Baconschi a precizat că PMP îşi propune să devină membru al PPE, discuţiile urmând să înceapă în perioada următoare.

Urmărește
439 afișări
Imaginea articolului Tomac va candida la şefia Partidului Mişcarea Populară după înregistrarea partidului. PMP se va afilia la PPE

Tomac va candida la şefia Partidului Mişcarea Populară după înregistrarea partidului (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Liderul Partidului Mişcarea Populară a fost întrebat când va avea loc congresul pentru alegerea conducerii formaţiunii şi dacă intenţioneze să candideze la şefia acestui partid.

"Obligaţia noastră şi obiectivul echipei membrilor fondatori este de a înfiinţa filiale în toată ţara în perioada imediat următoare (...) Îndată ce va fi înregistrat partidul şi vom organiza congresul Partidului Mişcarea Populară, atunci dacă voi reuşi să îmi ating acest obiectiv pe care ni l-am propus împreună cu echipa, atunci cu siguranţă voi candida", a răspuns Tomac, care în prezent este preşedinte interimar al PMP.

De asemenea, fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, a afirmat că formaţiunea îşi propune să devină membru al Partidului Popularilor Europeni.

"Când te numeşti Mişcarea Populară e clar că nu ai doar afinităţi cu PPE, te consideri deja o parte a lui prin doctrina adoptată, prin filosofia politică din spatele acestei acţiuni şi prin valorile în care credem. Deci dialogul cu PPE va şi începe deja odată cu constituirea filialelor noastre în diaspora", a afirmat Baconschi.

Pe de altă parte, membrii fondatori ai PMP au vorbit duminică despre împlinirea unui an de zile de la "lovitura de stat" care ar fi fost dată de USL prin acţiunea de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

Eugen Tomac a insistat asupra faptului că ar fi fost vorba de "o lovitură criminală dată statului de drept". "Credibilitatea României a fost făcută ţăndări de majoritatea USL. Socialiştii au făcut ce ştiu mai bine, să distrugă statul", a afirmat liderul PMP.

Tomac a fost întrebat în baza căror decizii juridice reiterează ideea "loviturii de stat" care ar fi avut loc în 2012, în condiţiile în care argumentele prezentate au fost ivocate şi de Traian Băsescu în faţa Curţii Constituţionale, însă CC nu a reţinut în deciziile sale o astfel de noţiune.

"Faptele politice şi deciziile luate de către majoritatea USL prin care în 48 de ore practic s-au schimbat primii trei oameni în stat, aşa cum îi defineşte Constituţia (...) demonstrează foarte limpede că a fost dată o lovitură de stat", a replicat Tomac.

Totodată, Teodor Banconschi a susţinut că acţiunea de anul trecut a încălcat tratatele Uniunii Europene, după ce "USL s-a jucat cu statul de drept cum se joacă Victor Ponta baschet, încercând să-l arunce la coş, dar am fost daţi cu mulţi ani în urmă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici