Toni Greblă, despre clasele unde sunt secţii de votare: „Haosul” de la locale nu se va repeta

Preşedintele AEP, Toni Greblă, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că „haosul” de la alegerile locale, cu privire la restituirea în timp optim a sălilor de clasă din instituţiile de învăţământ în care se organizează alergerile parlamentare şi prezidenţiale, nu se va mai repeta.

Urmărește
211 afișări
Imaginea articolului Toni Greblă, despre clasele unde sunt secţii de votare: „Haosul” de la locale nu se va repeta

Miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, preşedintele AEP, Toni Greblă, a explicat aspecte legate de alegerile parlamentare şi prezidenţiale, de anul acesta.

Întrebat cum va fi gestionată problema restituirii sălilor din unităţile de învăţământ unde se vor organiza următoarele alegeri, în contextul „haosului” de la locale, preşedintele AEP a declarat că nu se va repeta ceea ce s-a întâmplat în vară.

„Operaţiunea de numărare şi consemnare la prezidenţiale durează mai mult, aproximativ cinci ore, nu mai mult. Iar la turul doi, numărarea buletinelor şi consemnarea se fac într-o oră, maxim două. Problema cu restituirea secţiilor de votare nu va mai crea dificultăţi, aşa cum s-a întâmplat în unele secţii de votare unde numărarea s-a prelungit câteva zile. Prezidenţialele şi parlamentarele au cu totul alt regim de funcţionare”, a spus Toni Greblă.

Cât despre funcţionarea optimă a sistemului de comunicaţii, în zilele în care se desfăşoară alegerile, Greblă a dat asigurări că s-au „luat măsurile necesare imediat după terminarea alegerilor locale. Am avut discuţii cu conducerea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Un atac cibernetic nu va avea succes”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici