Toni Greblă: Marţea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru locale

  • Marţea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru locale, spune preşedintele AEP, Toni Greblă, într-un interviu acordat emisiunii „On/off record”, la Aleph News.
  • El precizează că alegerile vor fi reluate duminică în două localităţi, unde a fost balotaj.
Urmărește
298 afișări
Imaginea articolului Toni Greblă: Marţea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru locale

Toni Greblă: Marţea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru locale

„În ceea ce priveşte alegerile locale, (...) acum patru ani primele rezultate parţiale au venit la Bucureşti începând cu 11 octombrie, iar rezultatele finale au fost publicate în luna februarie a anului următor, pentru că acum avem telenovela de la Costineşti, atunci a fost telenovela de la Moldova Nouă, care s-a încheiat în instanţă în februarie. Astfel încât la alegerile locale nu e nicio supriză că rezultatele vin un pic mai târziu. Ele sunt centralizate la nivelul BEC într-o proporţie de 99,84%. Deci pentru 0.16...”, spune Toni Greblă.

El spune că a fost egalitate de voturi în două localităţi din Alba şi Mureş.

„Duminica viitoare vom avea în două comune alegeri repetate, pentru că primii doi competitori din acele localităţi au avut acelaşi număr de voturi şi se organizează celebru balotaj. Asta se va întâmpla duminică, pe 23. În mod normal luni vom avea rezultatele, iar marţea sau miercurea viitoare putem să publicăm rezultatele definitive totale pentru alegerile locale, dacă termină se termină telenovela cu Costineşti”, adaugă Greblă.

Referitor la situaţia de la Costineşti, preşedintele AEP a reamintit că la Costineşti au fost numărate voturile în şase rânduri, de fiecare dată cu alt rezultat.

„Ieri era o diferenţă de unul sau două voturi, dar în mod sigur vor dispune să se mai numere o dată. Costineştiul e şi o mare localitate. Nimeni nu poate să meargă peste membrii Biroului secţiei de votare să stabilească alt rezultat. Aşteptăm să primim la BEC aceste rezultate”, încheie Greblă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici