- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (17.07.2012, 13:34)
- Valentina Postelnicu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Toni Greblă (PSD): La referendum ar trebui eliminat pragul, Parlamentul va decide în această sesiune
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), a declarat marţi, înaintea şedinţei Biroului Permanent, că, din punctul său de vedere, referendumul ar trebui organizat fără prag obligatoriu, acest aspect urmând a se decide în sesiunea extraordinară din această săptămână.
Urmărește
715 afișări
Toni Greblă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
Întrebat dacă ar trebui păstrat pragul la referendum, Greblă a precizat că "nicio ţară membră a Uniunii Europene nu are prag".
"Pragul electoral înseamnă, de fapt, anularea rezultatului oricărui referendum. În Elveţia, care este ţara cu cele mai multe referendumuri, locale, cantonale, confederative, prezenţa la vot, la referendum, este în medie de 20%, astfel încât numai două ţări ale Consiliului Europeni, din 47 de ţări, Lituania şi Rusia, au acest prag", a explicat preşedintele Comisiei juridice din Senat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În opinia sa, la referendum, având în vedere că nu vine populaţia la vot, ar trebui eliminat pragul, pentru că, altfel, referendumul nu are sens.
Întrebat dacă pe 29 iulie, la referendumul pentru demiterea preşedintelui, se va vota după ordonanţă sau după legea promulgată de preşedintele interimar, Toni Greblă a spus: "Este hotărârea pe care o va lua mâine Senatul şi probabil, după aceea, Camera Deputaţilor. Nu pot să apreciez".
Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a promulgat, marţi, legea de modificare a Legii referendumului, a anunţat Administraţia prezidenţială.
Potrivit sursei citate, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, marţi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii referendumului.
Crin Antonescu anunţa, luni, că a decis să promulge legea de modificare a Legii referendumului, aşa cum au decis Parlamentul şi Curtea Constituţională, astfel că referendumul va fi validat prin prezentarea la urne a 50% plus 1 dintre persoanele cu drept de vot.
"Am decis să promulg legea de modificare a Legii referendumului aşa cum a fost ea votată de Parlamentul României, aşa cum a trecut prin Curtea Constituţională", declara Antonescu.
Curtea Constituţională a decis, în urmă cu o săptămână, că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională, în măsura în care asigură participarea la referendum a cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe