- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.01.2014, 16:03)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul senatorilor cu prezenţă scăzută la vot
Senatorii Vasile Blaga (PDL), Călin Popescu-Tăriceanu (PNL) şi Mihai Răzvan Ungureanu (FC) se află în topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă la voturile finale electronice date de Senat în a doua sesiune din 2013, potrivit unui studiu dat publicităţii luni de IPP.
Urmărește
470 afișări
Blaga, Tăriceanu, Ungureanu, în topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă la finele lui 2013 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Astfel, cea mai scăzută prezenţă nominală la voturile finale electronice, în perioada septembrie 2013 - decembrie 2013, a fost înregistrată de Iulian Dumitrescu (PNL), cu o prezenţă de 5%, acesta contabilizând 18 voturi din 396 posibile.
El este urmat de preşedintele PDL, Vasile Blaga, cu o prezenţă de 6% (24 voturi din 396), Marko Bela (UDMR) cu o prezenţă de 6% (25 voturi din 396), Călin Popescu Tăriceanu (PNL) cu o prezenţă de19%, (76 voturi din 396), Gheorghe Flutur (PDL), cu o prezenţă de 22% prezenţă, (87 voturi din 396) şi Haralambie Vochițoiu (PPDD), cu o prezenţă de 23% prezenţă, (93 voturi din 396).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
În topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă la voturile finale date în a doua sesiune parlamentară din 2013 se numără şi Teodor Atanasiu (PNL), cu o prezenţă de 25 %, (100 voturi din 396), Anca Boagiu (PDL), cu o prezenţă de 28%, (109 voturi din 396), Ion Ariton (PDL), cu o prezenţă de 28%, (111voturi din 396), Tudor Chiuariu (PNL), cu o prezenţă de 29%, (113 voturi din 396) şi Mihai Răzvan Ungureanu (FC), cu o prezenţă de 29%, (115 voturi din 396).
IPP consideră că prezenţa la minim jumătate dintre voturile finale exprimate în plenul fiecărei Camere este o condiţie esenţială pentru ca un ales să îşi poată exercita mandatul.
"Nici un argument - în afara celor expres prevăzute de Regulamentele celor două Camere - nu justifică un procent de prezenţă sub acest prag, cu atât mai mult cu cât intervalul orar în care se votează asupra variantelor finale ale proiectelor de lege este de aproximativ o oră pe săptămână", se menţionează în studiul citat.
Din totalul de 173 de senatori, 59 au o prezenţă mai scăzută de 50%.
IPP menţionează că în perioada ianuarie - septembrie 2013 la Senat nu au fost înregistrate voturile finale electronice ale senatorilor, invocându-se imposibilitatea adaptării suportului logistic (aparatele de vot) la numărul crescut al senatorilor după alegerile parlamentare din decembrie 2012.
Potrivit IPP, Senatul a achiziţionat în luna septembrie 2013 un număr suplimentar de aparatele pentru votul din plen necesare.
Potrivit studiului citat, cea mai bună prezenţă la vot au avut-o senatorii PSD cu 79% prezenţă la voturile finale.
Prezenţa senatorilor PDL, inclusiv la nivelul liderilor, până la preşedintele Vasile Blaga, a fost extrem de redusă, în mod cert cei vizaţi având o unică preocupare politică în această perioadă, anume activitatea partidului în ţară - alegerile interne din PDL din toamna anului trecut - dar şi în străinătate, se arată în studiul IPP.
Senatorii cu cea mai mare prezenţă vin, în ordinea prezenţei, din judeţele: Suceava (Ovidiu-Liviu Donţu, PSD), Mureş (Petru-Alexandru Frătean, PSD) şi Braşov (Viorel Chiriac, PSD), toţi cu 97%.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe