- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.01.2014, 16:03)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Topul senatorilor cu prezenţă scăzută la vot
Senatorii Vasile Blaga (PDL), Călin Popescu-Tăriceanu (PNL) şi Mihai Răzvan Ungureanu (FC) se află în topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă la voturile finale electronice date de Senat în a doua sesiune din 2013, potrivit unui studiu dat publicităţii luni de IPP.
Urmărește
470 afișări
Blaga, Tăriceanu, Ungureanu, în topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă la finele lui 2013 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
Astfel, cea mai scăzută prezenţă nominală la voturile finale electronice, în perioada septembrie 2013 - decembrie 2013, a fost înregistrată de Iulian Dumitrescu (PNL), cu o prezenţă de 5%, acesta contabilizând 18 voturi din 396 posibile.
El este urmat de preşedintele PDL, Vasile Blaga, cu o prezenţă de 6% (24 voturi din 396), Marko Bela (UDMR) cu o prezenţă de 6% (25 voturi din 396), Călin Popescu Tăriceanu (PNL) cu o prezenţă de19%, (76 voturi din 396), Gheorghe Flutur (PDL), cu o prezenţă de 22% prezenţă, (87 voturi din 396) şi Haralambie Vochițoiu (PPDD), cu o prezenţă de 23% prezenţă, (93 voturi din 396).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
În topul senatorilor cu cea mai scăzută prezenţă la voturile finale date în a doua sesiune parlamentară din 2013 se numără şi Teodor Atanasiu (PNL), cu o prezenţă de 25 %, (100 voturi din 396), Anca Boagiu (PDL), cu o prezenţă de 28%, (109 voturi din 396), Ion Ariton (PDL), cu o prezenţă de 28%, (111voturi din 396), Tudor Chiuariu (PNL), cu o prezenţă de 29%, (113 voturi din 396) şi Mihai Răzvan Ungureanu (FC), cu o prezenţă de 29%, (115 voturi din 396).
IPP consideră că prezenţa la minim jumătate dintre voturile finale exprimate în plenul fiecărei Camere este o condiţie esenţială pentru ca un ales să îşi poată exercita mandatul.
"Nici un argument - în afara celor expres prevăzute de Regulamentele celor două Camere - nu justifică un procent de prezenţă sub acest prag, cu atât mai mult cu cât intervalul orar în care se votează asupra variantelor finale ale proiectelor de lege este de aproximativ o oră pe săptămână", se menţionează în studiul citat.
Din totalul de 173 de senatori, 59 au o prezenţă mai scăzută de 50%.
IPP menţionează că în perioada ianuarie - septembrie 2013 la Senat nu au fost înregistrate voturile finale electronice ale senatorilor, invocându-se imposibilitatea adaptării suportului logistic (aparatele de vot) la numărul crescut al senatorilor după alegerile parlamentare din decembrie 2012.
Potrivit IPP, Senatul a achiziţionat în luna septembrie 2013 un număr suplimentar de aparatele pentru votul din plen necesare.
Potrivit studiului citat, cea mai bună prezenţă la vot au avut-o senatorii PSD cu 79% prezenţă la voturile finale.
Prezenţa senatorilor PDL, inclusiv la nivelul liderilor, până la preşedintele Vasile Blaga, a fost extrem de redusă, în mod cert cei vizaţi având o unică preocupare politică în această perioadă, anume activitatea partidului în ţară - alegerile interne din PDL din toamna anului trecut - dar şi în străinătate, se arată în studiul IPP.
Senatorii cu cea mai mare prezenţă vin, în ordinea prezenţei, din judeţele: Suceava (Ovidiu-Liviu Donţu, PSD), Mureş (Petru-Alexandru Frătean, PSD) şi Braşov (Viorel Chiriac, PSD), toţi cu 97%.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe