Prima pagină » Politic » PNL nu participă la şedinţa BP reunite, acuzând „forţarea” regulamentului

PNL nu participă la şedinţa BP reunite, acuzând „forţarea” regulamentului

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a declarat, miercuri, că liberalii nu vor participa la şedinţa BP reunite anunţată pentru ora 13.00, susţinând că întâlnirea a fost convocată de preşedinta Camerei, în condiţiile în care, potrivit regulamentului, ar fi trebuit convocată şi de preşedintele Senatului.
PNL nu participă la şedinţa BP reunite, acuzând
30 sept. 2009, 10:12, Politic

Meleşcanu a spus că, potrivit regulamentului, o şedinţă a Birourilor Permanente Reunite trebuie convocată de preşedinţii celor două Camere, iar şedinţa anunţată pentru ora 13.00 a fost convocată doar de preşedinta Camerei.

Liberalul, vicepreşedinte al Senatului, a apreciat că este vorba de o „încercare de forţare a regulamentului„.

Meleşcanu a spus că până nu va exista o convocare şi din partea preşedintelui Senatului, liberalii nu vor participa la o astfel de şedinţă.

„Până când nu vom avea o asemenea convocare, nu vom participa la nicio întâlnire a Birourilor reunite, indiferent care va fi tema acestora. Pentru că regulamentul este foarte clar: O şedinţă a Birourilor reunite n-o pot face decât preşedinţii celor două camere. În Regulamentul Camerei Deputaţilor este însă o prevedere care se referă la posibilitatea de convocare a Biroului numai de către preşedinta Camarei Deputaţilor. Evident, a fost o încercare de forţare a regulamentului. Nu ni s-a spus care ar fi subiectul. Probabil, ar fi programarea şedinţei comune pentru prezentarea propunerii de organizare a unui referendum”, a spus Meleşcanu.

Potrivit unui anunţ al Camerei, şedinţa Birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului are loc astăzi, 30 septembrie, la ora 13:00, la sala Barbu Catargiu, nivel P1.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joia trecută, că a trimis Parlamentului solicitare de aviz pentru organizarea unui referendum naţional, la data alegerilor prezidenţiale din acest an, pentru consultarea populaţiei asupra a două aspecte: Parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari.