- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Traficul pe aeroporturile din România a scăzut cu 95%, de la declararea stării de urgenţă. Asociaţia Aeroporturilor solicită reluarea zborurilor cu Germania, Elveţia, Belgia sau Austria din 17 iunie
- Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a avut vineri o întâlnire cu directorii generali ai aeroporturilor din România membre A.A.R.
- Asociaţia Aeroporturilor din România (A.A.R.) are 23 de membri, dintre care 16 aeroporturi civile şi 7 companii cu activitate în domeniul aviaţiei.
- Subiectul prinicipal aflat în discuţie a fost "ridicarea restricţiilor privind zborurile din România şi reluarea traficului aerian spre ţările cu risc epidemiologic redus", potrivit Asociaţiei Aeroporturilor din România.
Traficul pe aeroporturile din România a scăzut cu 95%, de la declararea stării de urgenţă. Asociaţia Aeroporturilor solicită reluarea zborurilor cu Germania, Elveţia, Belgia sau Austria din 17 iunie
“Traficul pe aeroporturile din România a scăzut, de la declararea stării de urgenţă cu aproape 95%, lucru care a dus la piederi financiare uriaşe. Având în vedere că traficul feroviar şi rutier au fost deschise de la 1 iunie, iar ţările vecine, Bulgaria, Ungaria sau Serbia permit deja zborurile spre destinaţii externe, solicităm ca după data de 17 iunie să fie ridicate restricţiile privind zborurile către ţările unde numărul cazurilor de coronavirus este în scădere, precum Germania, Elveţia, Belgia sau Austria. Am implementat toate măsurile pentru limitarea răspândirii Covid-19 şi pentru siguranţa pasagerilor. Aeroporturile din România îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă extrem de concurenţială, iar, dacă restricţiile de zbor se menţin, considerăm că vom avea un dezavantaj foarte mare faţă de aeroporturile din ţările vecine”, a declarat David Ciceo director general al Aeroportului Internaţional Cluj.
Ministerul Transporturilor a precizat că Guvernul va acorda un sprijin financiar domeniului aviatic şi traficul aerian va fi reluat treptat. Lucian Bode a fost prezent vineri şi la Oradea alături de premierul Orban la semnarea contractului de proiectare şi execuţie pentru subsecţiunea 3C2: Chiribiş - Biharia, în lungime de 28,5 km, parte din Autostrada Transilvania.
După demisia directorului Tarom, acesta s-a declarat deranjat de faptul că la compania aeriană majoritatea angajaţilor sunt rude fiind veniţi pe relaţii de familie şi rudenie şi nu pentru competenţele care le au.
”Companiile aeriene din întreaga lume, companiile din Romania au înregistrat pierderi uriaşe, au redus cursele cu peste 95%. Compania TAROM nu se simţea bine oricum înainte de criză, era bolnavă de nepotism în primul rând, dar şi de alte lucruri acolo", a precizat Lucian Bode.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.