Trump îi incită la violenţă pe poliţişti, sub pretextul stopării criminalităţii

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, în cadrul unui miting organizat duminică, că ar trebui ca poliţiştilor să li se aloce „o zi cu adevărat dură, urâtă” şi „violentă”, pentru a eradica „imediat” criminalitatea, potrivit Politico.

Urmărește
89 afișări
Imaginea articolului Trump îi incită la violenţă pe poliţişti, sub pretextul stopării criminalităţii

Trump îi incită la violenţă pe poliţişti, sub pretextul stopării criminalităţii

Remarcile făcute de Trump la mitingul organizat în Erie, Pennsylvania, cu doar 36 de zile înainte de alegeri, nu au reprezentat însă o nouă propunere politică, potrivit unui oficial al campaniei sale. Întrebat dacă ideea fostului preşedinte reprezintă o propunere nouă şi cum ar funcţiona o astfel de operaţiune, oficialul a declarat că Trump „a spus-o în glumă”.

„Trump a fost întotdeauna un preşedinte al legii şi ordinii şi continuă să reitereze importanţa aplicării legilor existente”, a scris directorul de comunicare al campaniei sale, Steven Cheung. „În caz contrar, ar exista o anarhie totală, lucru pe care Kamala Harris l-a creat în unele dintre comunităţile americane, în special în perioada în care a fost procuror general (în California), când a încurajat infractorii”, a mai spus Cheung.

Comentariile lui Trump au fost făcute în timpul unei părţi a discursului său în care a sugerat, în mod fals, că în California se poate fura marfă în valoare de până la 950 de dolari fără consecinţe: o referire la Propunerea 47, care a reclasificat unele infracţiuni de furt din infracţiuni grave în infracţiuni minore. Harris era procuror general al statului California atunci când alegătorii californieni au aprobat această iniţiativă electorală, dar a rămas neutră în această privinţă.

În anul 2020, fostul preşedinte american a declarat că reacţia poliţiei la tulburările civile, venite ca răspuns la uciderea lui George Floyd, „a fost un lucru frumos de urmărit”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
trump,
politie,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici