Tudorache, mandatat să ceară în CEx sancţionarea celor care nu susţin moţiunea

PSD sector 1 l-a mandatat, marţi, pe liderul filialei Dan Tudorache să solicite, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD, care se va desfăşura peste o săptămână, sancţionarea până la excludere a parlamentarilor social-democraţi care nu vor semna sau nu vor vota moţiunea de cenzură anunţată de conducerea partidului.

Urmărește
1 afișare

Propunerea făcută de Tudorache a întrunit 104 voturi „pentru”, două „împotrivă” şi patru abţineri.

La şedinţa conducerii PSD Sector 1 a participat şi liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie.

Din Organizaţia PSD Sector 1 fac parte mai mulţi deputaţi şi senatori PSD, printre care Adrian Năstase şi Ion Iliescu. Cei doi s-au arătat sceptici în privinţa şanselor moţiunii de cenzură, Ion Iliescu exprimând public o serie de critici la adresa acestui demers.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, marţi, că ideea liderului PSD sector 1 Dan Tudorache de a prezenta Comitetului Executiv mandat din partea filialei privind sancţionarea parlamentarilor care nu votează sau nu semnează moţiunea, e „nestatutară, nedemocratică şi neconstituţională".

Liderul PSD Mircea Geoană consideră că ideea preşedintelui PSD sector 1, Dan Tudorache, de a prezenta Comitetului Executiv Naţional un mandat din partea propriei organizaţii privind sancţionarea parlamentarilor care nu votează sau nu semnează moţiunea se încadrează în „democraţia internă de partid”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici