- Home
- Politic
- (04.09.2017, 16:42)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo. Ce spune şeful Guvernului despre „toate nebuniile” de la Ministerul Educaţiei
Premierul Mihai Tudose răspunde criticilor PNL care a reclamat „dezastrul economic” către care îndreaptă România Guvernul PSD. Şeful executivului a susţinut că deficitul rămâne sub 2,95, cât era ţinta anuală prognozată, că banii din Pilonul II de pensii vor rămâne acolo unde sunt, iar, la capitolul „fonduri pentru agricultură, suntem campionii Europei”. Mihai Tudose a atacat şi politicile promovate de Guvernul Cioloş, precizând că „toate nebuniile pe care Ministerul Educaţiei este obligat să le implementeze au fost stabilite anul trecut, inclusiv cele cu manualul de sport”
Urmărește
4900 afișări
Premierul Tudose: Nu ne atingem de Pilonul II de pensii, banii rămân acolo. Ce spune şeful Guvernului despre „toate nebuniile” de la Ministerul Educaţiei (Imagine gov.ro)
”Pilonul II – am declarat cu toţii că nu ne atingem de el. Banii rămân acolo”, a declarat premierul Mihai Tudose, în cadrul ”Orei premierului”, în Parlament.
Tudose a exclus naţionalizarea Pilonului II susţinând că ultima naţionalizare a avut loc în vremea când Guvernul era condus de un liberal, premierul făcând referire la Theodor Stolojan. ”Ca să închidem discuţia despre Pilonul II. Nu, nu naţionalizăm. Ultima naţionalizare a fost făcută de cineva care eu ştiu că vă este cunoscut – era prim-ministru şi a naţionalizat valuta. Înţeleg că aveţi nişte experienţe în apropiere. Cereţi amănunte despre ce s-a făcut. Noi nu o s-o facem. Nu facem aşa ceva. Naţionalizare în România nu o să se mai întâmple”, a mai spus Tudose.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ai drum bun pe A7: S-a deschis Lotul 1 Dumbrava – Mizil de pe autostrada Ploieşti – Buzău
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
El a răspuns şi altor critici formulate de deputaţii PNL, precizând că deficitul la opt luni este de minus 0,77%, faţă de asumatul de 2,95% din PIB, iar datoria publică este 37%, ”cea mai mică pe locul trei, la premianţi în Uniunea Europeană, marja maximă fiind de 60%”.
”Manualele de clasa a cincea... Mă bucur că aveţi o îngrijorare (...) O parte din nebuniile pe care este obligat Ministerul Educaţiei să le implementeze au fost stabilite anul trecut. Inclusiv celebrul manual de sport. Vă mulţumim şi pe această cale pentru acest lucru. O comparaţie cu anul trecut este sublimă – acum vorbiţi de manual de clasa a cincea. Anul trecut nu vorbeaţi de niciun manual, pentru că nu era gata niciunul. Dar nu v-am auzit”, a mai spus Tudose.
De asemenea, el s-a referit şi la Transporturi, liderul PNL, Ludovic Orban, fiind fost ministru al Transporturilor. ”Comparaţia Cuc-Orban este inutilă, fiindcă nu poţi să compari ceva cu zero. Nu am mers niciunul dintre noi pe autosrada Orban. Nu ştiu de ce, dar nu am găsit-o. Plângeţi pe tema celor care au plecat din ţară. Aţi folosit o cifră – 200.000, de fapt e mai mare. Pe guvernarea Cioloş”, a adăugat premierul.
Mihai Tudose a mai spus că de fiecare dată când PSD a fost la guvernare ”a adus bunăstare şi o economie solidă”. ”O spun cifrele şi nu cifrele de la PSD, ci cifrele de la organisme respectate interne şi internaţionale. Creşterea economică de 5,8%, cea mai mare din uniunea Europeană, cred că nu o contestă nimeni. Dacă asta spune că o economie nu merge, explicaţi dumneavoastră vă rog. Acesta este cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale, dar şi a fezabilităţii politicilor economice promovate (...) Creşterea economică anunţată şi asumată în proiecţia de buget pe acest an a fost de 5,2%. Ne cerem scuze că o vom depăşi şi va fi o creştere economică mai mare”, a continuat premierul.
Mihai Tudose a precizat că doar în luna iulie investiţiile au fost de 2,4 miliarde de lei, dublul mediei lunare din primul semestru şi cu 33% mai mare decât luna similară a anului trecut. ”Aceasta este o certitudine că investiţiile publice vor contribui şi în acest an la creşterea economică”, a mai spus şeful Executivului.
Declaraţiile premierului Tudose în Parlament:
- Am să răspund şi la unele dintre întrebările puse de colega noastră, dându-i răgaz să facă şi un studiu comparativ cu realizările domnului Orban.
- Chiar mulţumesc colegilor de la PNL pentru oportunitatea acestei dezbateri.Avem o stare şi o economie solidă. N-o spunem noi, o spun cifrele, şi nu cele de la PSD. Creşterea economică de 5,8 este cea mai mare din UE, nu o contestă nimeni. Acesta este cel mai bun indicator al bunului mers al economiei reale. Este evident că prevederile programului nostru de guvernare sunt în consens cu nevoile economiei româneşti. Aceasta este o certitudine că investiţiile publice vor contribui şi în acest an la creşterea economică.
- Conform obiectivului pe care ni l-am asumat, creşterea economică începe să se resimtă cu adevărat în buzunarele românilor. Câştigul salarial real s-a majorat cu 14%. Sectorul privat a creat mai multe locuri de muncă, 120.000 în ultimul trimestru. Numărul şomerilor înregistraţi a ajuns la cea mai mică cifră de după 1996.
- Producţia industrială a fost în primele 6 luni de 8%, comparativ cu numai 1,3% în aceeaşi perioadă din 2016.
- După cum am spus, acordăm o mare atenţie performanţelor sectorului privat. A fost o creştere a productivităţii muncii, reflectându-se şi ea în competitivitate. În ultimele luni investiţiile din statele UE s-au majorat cu 10%, este un indicator.
- Agricultura a adus în acest an producţii record care cu siguranţă vor începe să se vadă în următoarele luni şi în indicatorii macroeconomici.
- Există o îmbunătăţire a încrederii generale care se va reflecta şi în investiţiile străine.
- România va găzdui Trade Wings, cred că acele 100 de firme care vin în România sunt conştiente mai bine ca mulţi dintre noi de ceea ce înseamnă România drept competitivitate.
- V-am prezentat un tablou economic pe scurt, dar cred că destul de convingător.
- Aţi vorbit de buget, se văd primele rezultate. Veniturile din bugetul general consolidat au fost mai mari, se datorează şi eficientizării acţiunii ANAF şi a programului de guvernare în general.
- Absorbţia fondurilor europene, prognoza este că vom depăşi cele 5,2 miliarde de euro la care ne-am anagajat, în ceea ce priveşte fondurile pentru agricultură suntem campionii Europei.
- S-au implementat deja programul Start-Up Nation, Programul Naţional Anual de Microindustrializare. (...) înfiinţarea unei Case de Comerţ a României, Legea parteneriatului public-privat, tot în Parlament. Aş mai menţiona că avem în vedere şi asigurarea forţei de muncă pentru locurile create.
- Proiectul Legii bugetului de stat va fi elaborat şi transmis din timp pentru a începe anul viitor cu bugetul de la început.
- Deficitul este mai mic faţă de asumatul de 2,95%. Datoria publică este cea mai mică, pe locul 3 din UE. Pilonul II, am declarat cu toţii ca nu ne atingem de el, banii rămân acolo.
- Manualele de clasa a cincea, mă bucur că aţi avut o preocupare. Toate nebuniile pe care Ministerul Educaţiei este obligat să le implementeze au fost stabilite anul trecut, inclusiv cele cu manualul de sport.
Citește pe alephnews.ro: Pariul politic al lui Elon Musk: Cum a devenit Tesla a opta cea mai valoroasă companie din lume
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe