Turcan: Forma actuală a Statutului e acoperitoare legat de sancţionări, important este să-l aplicăm

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, înainte de CNC al PDL, că varianta de modificare a statutului partidului permite sancţionarea celor care aduc prejudicii de imagine, chiar şi când e vorba de trimitere în judecată, adăugând că este important ca prevederile să fie aplicate.

Urmărește
2 afișări

"Varianta statutului la care am ajuns permite sancţionarea persoanelor din partid care aduc prejudicii de imagine, chiar şi până în punctul trimiterii în judecată. Forma actuală a statutului este acoperitoare, important este să-l aplicăm, să fim severi cu noi înşine. Întotdeauna este loc de mai bine", a afirmat Turcan în legătură cu respingerea de către Colegiul Director al propunerii de suspendare automată a celor trimişi în judecată.

Ea a arătat că dacă PDL va impune o exigenţă mult mai mare în interiorul partidului, poate recâştiga încrederea românilor. "Mingea este acum în curtea noastră. Am fi putut avea un statut mult mai restrictiv, dar, în momentul de faţă, suntem noi chemaţi să luăm măsuri mai severe", a adăugat Raluca Turcan.

Şedinţa CNC al PDL în care se va discuta şi va aproba eventual propunerile avizate, vineri, de Colegiul Director al formaţiunii, a început, sâmbătă, la Parlament, cei trei "reformişti", Cristian Preda, Monica Macovei şi Sever Voinescu, fiind prezenţi.

Colegiul Director al PDL a dezbătut, vineri după-amiază, introducerea în statutul partidului a unor criterii de integritate pentru membri, precum şi propunerea ca cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general să fie aleşi prin vot uninominal, la fel ca şi vicepreşedinţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici