Tuţă vrea să vadă ce măsuri ia Primăria Sectorului 1 pe caniculă

George Tuţă cere Primăriei Sectorului 1 să comunice măsurile luate pentru cetăţeni în perioada de caniculă: „PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare, în lipsa unui răspuns din partea Primăriei Sectorului 1”.

227 afișări
Imaginea articolului Tuţă vrea să vadă ce măsuri ia Primăria Sectorului 1 pe caniculă

Tuţă vrea să vadă ce măsuri ia Primăria Sectorului 1 pe caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă zile succesive de cod galben şi portocaliu de caniculă în Bucureşti. Vor fi înregistrate temperaturi de 38 de grade la umbră şi 45 de grade la soare.

„Am trimis Primăriei Sectorului 1 o solicitare încă de ieri prin care am cerut să fim informaţi ce măsuri a luat Primăria pentru sprijinirea cetăţenilor în aceste zile caniculare (montarea de corturi special amenajate, puncte de hidratare, instalarea de cişmele suplimentare în zonele aglomerate. Este obligaţia administraţiei locale să îşi îndeplinească atribuţiile pentru ameliorarea efectelor temperaturilor extreme. Conform Codului Administrativ (art. 155, alin. 5, lit. b), Primarul are inclusiv atribuţia de a gestiona situaţiile de urgenţă. Întrucât până în prezent Primăria Sectorului 1 nu a întreprins nicio măsură vizibilă în sprijinul cetăţenilor, PNL Sector 1 va deschide două puncte de hidratare. Acestea vor funcţiona în sediile din Bulevardul Banu Manta nr. 83 şi strada Ion Câmpineanu nr. 27, unde pe toată durată caniculei, toţi cetăţenii vor putea veni să se hidrateze, adăpostindu-se de căldură în spaţii cu aer condiţionat”, arată Tuţă.

„Mai mult, sediile noastre sunt pet-friendly, deci cetăţenii vor găsi apă şi răcoare şi pentru animăluţele cu care ar fi la plimbare prin sector”, adaugă acesta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici