- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (20.07.2017, 12:08)
- Dana Stanila
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ţuţuianu, după scufundarea TAB-ului în Dunăre în timpul exerciţiilor NATO: Nu există aplicaţie militară fără incidente/ Ministrul Apărării vrea o întâlnire aplicată cu preşedintele Iohannis
Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat că nu există aplicaţie militară fără incidente, însă incidentul a fost tratat ”profesionist”, făcând referire la scufundarea unui TAB pe braţul Borcea în timpul exerciţiilor NATO.
Urmărește
1170 afișări
Ţuţuianu, după scufundarea TAB-ului în Dunăre în timpul exerciţiilor NATO: Nu există aplicaţie militară fără incidente/ Ministrul Apărării vrea o întâlnire aplicată cu preşedintele Iohannis
”Nu există aplicaţie militară la care să nu existe şi anumite incidente. Incidentul a fost tratat profesionist, în sensul că s-au evacuat rapid militarii, am găsit soluţia de aducere la suprafaţa a transportorului militar. Operaţiunile vor începe astăzi şi vor continua mâine. (...) Nu există aplicaţie militară la care să nu ai diverse incidente, sare cineva cu paraşuta, se întâmplă să se rupă, îşi mai pierde cineva ceva din tehnica de luptă. Sunt lucruri care se întâmplă în toate armatele lumii”, a declarat ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Acesta a precizat că au fost constituite comisii care să verifice circumstanţele pentru a stabili dacă este vorba de vulnerabilităţi tehnice.
”Am constituit comisii care vor verifica exact ce s-a întâmplat şi dacă avem vulnerabilităţi de natură tehnică sau au fost alte lucruri care au dus la acel incident”.
Un transportor amfibiu blindat TAB-77 s-a scufundat, sâmbătă, în timpul unui exerciţiu militar pe braţul Borcea.
"În cadrul secvenţelor de instruire ale exerciţiului «ARGEDAVA SABER 17», desfăşurat pe malul drept al braţului Borcea, în zona localităţii Borduşani, în data de 15 iulie, pe timpul exersării procedurilor de traversare a cursului de apă, echipajul unui transportor amfibiu blindat TAB-77 a raportat infiltrarea apei în interiorul transportorului. Evenimentul face parte din gama de situaţii tactice luate în calcul de planificatorii exerciţiului. Echipajul transportorului şi forţele de sprijin special destinate pentru această situaţie au pus în aplicare procedurile de salvare şi evacuare a personalului, care au funcţionat conform standardelor şi baremelor stabilite", a anunţat, miercuri, Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat remis MEDIAFAX.
Niciun militar nu a fost rănit pe timpul acestor operaţiuni.
Ţuţuianu se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre înzestrarea Armatei
Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a declarat joi că va avea o ”discuţie aplicată” cu preşedintele Klaus Iohannis pe tema Planului de înzestrare a Armatei Române, urmând ca CSAT să se reunească pentru a aproba documentul.
”Am convenit cu domnul preşedinte Iohannis şi cu consilierii prezidenţiali care pregătesc aceste şedinţe ca atunci când avem lucrurile foarte bine lămurite să putem să întrunim CSAT. Nu există niciun fel de bariere democratice. Interesul nostru este acela de a recupera timpul pierdut în realizarea acestor achiziţii, de a fi foarte transparenţi, de aceea v-am spus că voi propune proiect de lege care să fie accesibil tuturor şi să încercăm ca anul acesta să transformăm prevederea bugetară scriptică în achiziţii efective pentru Armata Română”, a declarat Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu.
Ţuţuianu nu a putut preciza când va avea loc întâlnirea cu şeful statului.
”Vom avea această discuţie foarte aplicată. Astăzi este 20 iulie, deci sunt 22 de zile de când sunt ministru. Vă asigur că nu am stat degeaba. Programul meu începe la 7 şi jumătate dimineaţa şi se încheie la 22-22.30. Am făcut două lucruri: analiza programelor de înzestrare, să vedem unde suntem cu fiecare, care e modalitatea de abordare cea mai corectă din punct de vedere legal, dar şi din punct de vedere al nevoii urgentării procedurilor şi de a vizita unităţile militare şi de a înţelege de la militari exact care sunt nevoile şi care e starea actuală a Armatei Române”, a adăugat Ţuţuianu.
Ministrul a mai spus că deja a vizitat opt unităţi militare, urmând ca săptămâna viitoare să meargă şi la alte garnizoane.
Printre priorităţile privind înzestrarea se numără achiziţionarea de avioane F16. Statul român are, în prezent, nouă astfel de aeronave, însă Ministerul Apărării doreşte achiziţionarea a încă 36 de avioane F16 în următorii patru ani.
”La momentul acesta avem nouă. pe care le utilizăm. Trei vor veni în perioada august - septembrie şi facem 12. Intenţia noastră potrivit planului de organizare a forţelor aeriene este ca să achiziţionăm în următorii patru ani, cinci ani, încă 36 de avioane cu performanţe ridicate. Detaliile tehnice sunt în lucru”, a afirmat ministrul Apărării.
În cazul avioanelor Mig 21 Lancer, resursele de zbor se vor epuiza în doi sau trei ani, a precizat oficialul.
Citeşte şi: Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării, se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre înzestrarea Armatei / Ministerul doreşte achiziţionarea a 36 de avioane F16 în următorii patru ani
Citeşte şi: Jada Pinkett Smith, soţia lui Will Smith, DEZVĂLUIRI incredibile depre trecutul său: "Am fost traficantă de droguri"
Citeşte şi: VIDEO | Show aerian în Capitală, de Ziua Aviaţiei Române | Klaus Iohannis nu a fost invitat la ceremonii, iar Administraţia prezidenţială nu a trimis coroane de flori la Monumentul Eroilor Aerului
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe