Ucraina vrea ca România să doboare dronele ruseşti care se apropie de spaţiul aerian românesc

Ministrul de Externe din Ucraina, Andrii Sybiha, le-a cerut autorităţilor din România să aprobe doborârea de către armată a dronelor şi rachelor ruseşti care se apropie de spaţiul aerian românesc.

Urmărește
1146 afișări
Imaginea articolului Ucraina vrea ca România să doboare dronele ruseşti care se apropie de spaţiul aerian românesc

Sursa foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto

Ministrul de Externe din Ucraina, Andrii Sybiha, face miercuri o vizită în România. Demnitarul ucrainean s-a întâlnit cu ministrul român de Externe, Luminiţa Odobescu. La finalul întâlnirii, cei doi diplomaţi au susţinut o scurtă conferinţă de presă.

„Vreau să îi rog pe partenerii din România să analizeze posibilitatea de a doborî dronele şi rachetele ruseşti în apropiere de spaţiul aerian românesc”, a spus Andrii Sybiha, la Bucureşti, potrivit traducerii oficiale a MAE.

În alocuţiunea sa, ministrul de Externe din Ucraina a mulţumit pentru susţinerea României în ceea ce priveşte integrarea euro-atlantică a Ucrainei. Demnitarul a vorbit şi despre proictele comune în domeniile transport şi energie.

Sybiha a mai anunţat că Ucraina a decis să-şi extindă prezenţa consulară în România şi că, în curând, ar putea fi organizată o şedinţă comună a celor două guverne.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici