- Home
- Politic
- CLUJ-NAPOCA, (23.02.2019, 12:14)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
UDMR: În politică, ne putem asocia cu cine putem şi nu cu cine am dori
UDMR a dat dovadă de pragmatism şi cooperează de 2 ani cu coaliţia guvernamentală, declară preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, adăugând că „în politică, ne putem asocia cu cine putem şi nu cu cine am dori”. „Numărul posibilităţilor noastre a fost destul de limitat”, a spus Kelemen.
Urmărește
483 afișări
UDMR: În politică, ne putem asocia cu cine putem şi nu cu cine am dori
Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la Congresul UDMR, că Uniunea a căutat asocierile cu acele partide cu ajutorul cărora să ducă la succes interesele minorităţii maghiare, fie în cazul şcolilor, fie în cazul dreptului de folosire a limbii materne.
„Acum pot să spun că în asocierile pe care le-am făcut am fost îndrăzneţi, pentru că am căutat posibilităţi şi nu scuze. Numărul posibilităţilor noastre a fost destul de limitat. Am căutat încotro o putem lua, cu cine putem să ducem la succes interesele minorităţii maghiare, fie fiind vorba de şcoli, instituţii de învăţământ, de dreptul de folosire a limbii materne. Nu ne-am legat de mâini şi de picioare la autorităţile locale. Am luat în considerare dorinţa majorităţii şi am respectat-o întotdeauna. Ne-am coalizat cu liberalii şi în altă parte am lucrat împreună cu social-democraţii. Asta în funcţie de posibilităţile care erau date în autoritatea locală respectivă. La nivel naţional, de doi ani avem o cooperare cu coaliţia guvernamentală. Şi în această chestiune am fost pragmatici, dar pot să vă spun că în politică ne putem asocia cu cine putem şi nu cu cine am dori sau cu cine am avea posibilitatea să fim mai aproape din punct de vedere ideologic”, a spus Kelemen.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Cum a ajuns Crin Antonescu să fie candidatul comun al partidelor proeuropene la Preşedinţie
-
Crin Antonescu, despre eventuala preluare de către Bolojan a preşedinţiei interimare: Nu ar fi rău
-
Germania investighează breşele de securitate după tragedia de vineri
Acesta a criticat relaţia cu PNL, spunând că degeaba UDMR se află în aceeaşi mare familie a PPE cu liberalii, deoarece nu au avut niciun rezultat împreună.
„În toate problemele de minoritate ne-au împiedicat, la fel ca şi USR, care a vorbit de înnoirea politicii româneşti. Nu vorbesc de vechii naţionalişti, pentru că de la ei nici nu ne-am aşteptat la altceva, ne-am obişnuit cu modul lor de gândire, cu mentalitatea, cu modul lor de a lucra. Tocmai de aceea, din partea PNL-USR, în relaţia noastră cu coaliţia nu putem să înţelegem nicio critică altfel decât ca un rezultat al luptei de politică internă. Bineînţeles că îi respectăm şi pe ei, pentru că din dorinţa alegătorilor ei se află în Parlament şi cerem şi noi acelaşi respect din partea lor şi nu putem decât să sperăm că raportul în ceea ce priveşte minoritatea maghiară o să se schimbe”, a spus liderul UDMR.
Acesta a precizat că în ultimii doi ani i s-a oferit UDMR şi posibilitatea de a face parte din coaliţia guvernamentală, dar nici în 2017 şi nici în 2018 conducerea Uniunii nu a considerat că sunt asigurate condiţiile necesare pentru acest lucru, astfel că a fost refuzată oportunitatea.
„Am spus un <nu> ferm acelei opoziţii care, după ce ne-a atacat în permanenţă minoritatea, ne-a spus să venim să votăm pentru îndepărtarea Guvernului. Niciodată nu am negat că ne-am putut imagina un guvern mai bun decât de cel care este sau cel care a fost, cel puţin din trei cauze. În coaliţie majoritatea există şi fără noi şi nici cu noi nu ar fi putut obţine majoritatea opoziţia. Opoziţia nu a putut şi nici nu a vrut să ne arate niciun fel de alternativă, pentru că nu avea nici şef de guvern, nici program de guvernare şi nici propuneri pentru miniştri”, a explicat Kelemen.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Vicepreşedinte PSD: Iohannis a pierdut şi sprijinul primarilor PNL prin atacarea bugetului la CCR
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul / Un cetăţean australian care lupta pentru Ucraina ar fi fost capturat de armata rusă
-
astăzi, 14:52
Propunerea PSD pentru Ministerul Justiţiei a fost aprobată de parlamentari