UDMR nu va avea candidat propriu la Primăria Cluj-Napoca

UDMR Cluj a decis să nu desemneze un candidat propriu la Primăria Cluj-Napoca, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele filialei judeţene, Laszlo Attila.

Urmărește
21 afișări
Imaginea articolului UDMR nu va avea candidat propriu la Primăria Cluj-Napoca

UDMR nu va avea candidat propriu la Primăria Cluj-Napoca (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

Acesta nu a confirmat, dar nici nu a infirmat negocierile cu PDL pentru păstrarea membrilor Uniunii în funcţii de conducere la nivelul structurilor administraţiei publice locale, în schimbul nedesemnării unui candidat propriu.

"Nu vom avea candidat la Primărie. Nu pot să vă infirm şi nici să vă confirm dacă am avut negocieri cu PDL", a spus Laszlo.

De asemenea, liderul UDMR Cluj a refuzat să spună dacă ar fi obţinut garanţii pentru menţinerea în funcţii a membrilor Uniunii la nivelul administraţiei publice locale şi în serviciile publice deconcentrate.

Surse din PDL Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că Laszlo Attila s-ar fi întâlnit, vineri seară, cu preşedintele PDL, Emil Boc, la Primărie, în cadrul discuţiilor stabilindu-se că Uniunea nu îşi va desemna candidat. Sursele citate au spus că PDL Cluj nu a oferit garanţii, dar că, în funcţie de atitudinea UDMR în alegerile pentru Primărie, se va decide păstrarea membrilor Uniunii în structurile administraţiei locale.

Până în prezent, şi-au anunţat oficial candidaturile la Primăria Cluj-Napoca, la alegerile parţiale programate pentru 15 februarie, Sorin Apostu (PDL), Gheorghe Oros (Partidul Alianţei Socialiste), Călin Oancea (PNŢCD), pictorul Gheorghe Aştileanu (PNG-CD), preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, şi Teodor Pop Puşcaş (PSD). Şi-a mai exprimat intenţia de a candida, ca independent, Grigore Pop, liderul sindicatului Cartel Alfa Cluj.

PRM a decis, joi, să nu îşi desemneze un candidat propriu la alegerile parţiale pentru Primăria Cluj-Napoca, urmând să îndemne electoratul partidului să voteze un candidat al altei formaţiuni, în funcţie de ofertele electorale care vor fi prezentate.

Tot joi, Partidul Ecologist Cluj a anunţat că îl va susţine la alegerile parţiale pentru Primăria Cluj-Napoca pe candidatul PDL Sorin Apostu, pentru a continua proiectele începute de Emil Boc.

Campania electorală va începe la 1 februarie şi va dura două săptămâni.

În cazul în care va avea loc al doilea tur de scrutin pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca, acesta se va desfăşura în 22 februarie, la o săptămână după primul tur.

Citeşte şi:

Boc va da startul campaniei electorale pentru Primăria Cluj-Napoca

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici