UDMR va avea aproape 9.500 de candidaţi la alegerile locale, mai mulţi decât în 2008

UDMR va avea, la alegerile locale din luna iunie, aproape 9.500 de candidaţi, numărul lor fiind mai mare decât la scrutinul din urmă cu patru ani, când Uniunea a nominalizat aproximativ 8.900 de candidaţi.

Urmărește
97 afișări
Imaginea articolului UDMR va avea aproape 9.500 de candidaţi la alegerile locale, mai mulţi decât în 2008

UDMR va avea aproape 9.500 de candidaţi la alegerile locale, mai mulţi decât în 2008 (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că la alegerile locale din acest an Uniunea va avea, în total, 9.479 de candidaţi pentru funcţii de primar, preşedinte de consiliu judeţean, consilieri locali şi judeţeni.

Potrivit sursei citate, în comparaţie cu anul 2008, numărul candidaţilor Uniunii a crescut, în urmă cu patru ani fiind 8.917 candidaţi în toată ţara.

Astfel, în 2012, UDMR va avea 13 candidaţi pentru funcţii de preşedinte de CJ şi 317 pentru funcţii de primar.

"În 2008, după alegeri, noi am avut în total peste 260 de primari şi sper, şi asta este ţinta noastră, de a obţine rezultate ca şi în 2008, atât în ceea ce priveşte funcţiile de primar şi de preşedinte la consiliile judeţene, cât şi de consilieri", a spus Kelemen.

Preşedintele UDMR a subliniat că programul electoral al Uniunii a fost scris de acele familii care au răspuns la consultarea publică intitulată "Fiecare maghiar contează", în cadrul căreia reprezentanţii UDMR au discutat cu peste 80.000 de familii maghiare.

"Am reuşit să stăm de vorbă cu peste 80.000 de familii maghiare din România şi avem acum toate datele prelucrate. Scopul a fost atins, oamenii care au răspuns la întrebările puse de către colegii noştri au identificat peste 300 de probleme cu care se confruntă fiecare om, fiecare individ, fiecare comunitate", a explicat el.

Potrivit lui Kelemen, primele cinci probleme importante identificate de cei chestionaţi, în jurul cărora se grupează preocupările comunităţilor locale, se referă la chestiuni legate de locuri de muncă, de siguranţa socială, de infrastructura rutieră şi cea locală, de sănătate şi de mediul înconjurător.

El a adăugat că o altă problemă, care va fi tratată separat, se referă la problemele specifice ale comunităţii maghiare, precum preocuparea pentru folosirea limbii materne şi faţă de învăţământul în limba maghiară.

El a menţionat că, astfel, programul electoral al UDMR este scris de peste 80.000 de familii.

"Noi, de fapt, venim cu un program care este scris de cetăţenii care au răspuns la întrebările noastre. (...). Sunt convins că noi (UDMR - n.r.) în 2012 vom obţine rezultate bune la alegerile locale, vom avea primari acolo unde am avut şi până acum, sper că vom recâştiga câteva primării, vom avea consilieri locali, aşa cum am avut şi în 2008, şi vom păstra cele patru consilii judeţene unde între 2008-2012 avem preşedinţi", a conchis Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici