Udrea a postat pe blog un "scurt preview al moţiunii" cu care va candida la Convenţia Naţională: Acum, partidul se află în faţa unui test major: al schimbării

Deputatul PDL Elena Udrea a postat pe blog un "scurt preview" al moţiunii cu care va candida la Convenţia Naţională, în care menţionează "urgenţa de a uni forţele de centru-dreapta sub umbrela Noului Partid Democrat Liberal" şi propune o structură de conducere a partidului mai simplă, mai flexibilă.

Urmărește
449 afișări
Imaginea articolului Udrea a postat pe blog un "scurt preview al moţiunii" cu care va candida la Convenţia Naţională: Acum, partidul se află în faţa unui test major: al schimbării

Udrea a postat pe blog un "scurt preview al moţiunii" cu care va candida la Convenţia Naţională: Acum, partidul se află în faţa unui test major: al schimbării (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Moţiunea are ca punct de plecare o constatare simplă: că Partidul Democrat Liberal se află la finalul unui drum şi la finalul unui ciclu politic şi are nevoie de înnoire. A fost un drum început de Traian Băsescu şi care ne-a adus cele mai importante succese electorale. Acum, partidul se află în faţa unui test major: al schimbării. România din 2013 este mult diferită faţă de România din 2000 şi 2004, iar românii au cerut PDL să se schimbe. În ultimele luni am amânat aceasta schimbare şi înnoire de care partidul are nevoie. Partidul s-a baricadat în interior şi s-a izolat. PDL a pierdut 1 milion de voturi de la locale la parlamentare pentru că nu am înţeles cât de important este să arătăm că partidul se reîncarcă cu energie, că aduce oameni noi şi că propune idei noi", menţionează Udrea.

Ea mai spune că România se schimbă economic şi social, politic şi administrativ, amintind că urmează să fie adoptată o nouă Constituţie şi realizată o nouă organizare administrativă. "Din păcate, partidul nu comunică pe aceste teme majore şi, la fel de important, nu îşi pune problema schimbărilor pe care trebuie să le facă pentru a fi competitiv în noua realitate", susţine ea.

"Obiectivul candidaturii mele şi ceea ce trasez în această moţiune este un plan de înnoire pentru Partid Democrat Liberal. Îmi propun ca împreună cu o echipă de lideri puternică şi energică să recâştigăm statutul de partid cu cei mai mulţi votanţi din România, partidul care îşi asumă guvernarea şi conduce ţara", notează Udrea.

Elena Udrea adaugă că în moţiune dezvoltă "o serie de idei şi răspunsuri care sunt borne pe acest drum", menţionând "necesitatea de a adopta o politică a pragmatismului, ţinând cont şi de faptul că generaţia celor de 30, 40 de ani este o generaţie pragmatică".

Ea susţine de asemenea "urgenţa de a uni forţele de centru-dreapta sub umbrela Noului Partid Democrat Liberal, de a renunţa la experimentele unor alianţe greşit calculate". "Este şi asta o dovadă de pragmatism, de care toate partidele de centru-dreapta sper să dea dovadă", precizează Udrea.

Deputatul menţionează totodată "deschiderea Noului PDL către centru, adică spre o concepţie de stat ca furnizor de oportunităţi, dar care este atent şi la necesităţile sociale".

În ceea ce priveşte programul pentru "schimbarea şi înnoirea PDL", Udrea menţionează că doreşte ca partidul să iasă din birouri şi să revină în stradă, printre oameni. "E mai important ca niciodată ca PDL să facă politică printre oameni, nu închişi în sediul din Modrogan", spune ea.

Udrea propune o altă structură de conducere a partidului, "mai simplă, mai flexibilă şi mai adaptată obiectivului de energizare a partidului".

"Mai simplă - înseamnă să nu mai avem suprapuneri de funcţii, funcţii care sunt doar cu numele, dar nu au atribuţii şi responsabilităţi clare. De aceea, propun eliminarea funcţiilor de prim-vicepreşedinte din structura de conducere, păstrarea secretarului general, un număr de 8 vicepreşedinţi regionali, 8 vicepreşedinţi politici şi 8 secretari executivi. Mai flexibilă - înseamnă ca partidul să răspundă rapid la presiunile venite din zona puterii sau la semnalele din filiale. Asta înseamnă oameni noi în conducere, oameni energici şi ambiţioşi care vor să-şi construiască o carieră politică la vârf şi un viitor pentru partid. Trebuie actualizat modul în care promovăm oamenii în partid şi implicăm baza partidului. Nu mă refer aici la principii teoretice, ci la un adevăr simplu: promovarea oamenilor ambiţioşi şi pricepuţi energizează partidul. (...) Mai adaptată obiectivului de energizare a partidului - înseamnă să avem funcţii in partid care să înlesnească comunicare centru-filiale. De aceea, propun să avem 8 vicepreşedinţi regionali. Aceştia vor urmări adaptarea partidului la noile realităţi politico-administrative şi vor avea un rol decisiv în revitalizarea şi dinamizarea relaţiei centru-filiale", explică ea.

Udrea menţionează că, în redactarea acestei moţiuni, a pornit de la doua premise majore, respectiv "că PDL nu mai are un lider aşa cum l-a avut pe Traian Băsescu şi că PDL trebuie să recupereze electoratul care l-a votat pe preşedinte în 2000, 2004, 2007 şi 2009" şi că, de aici, a definit două concepte: "nevoia partidului de a intra în «epoca post-Traian Băsescu» şi nevoia partidului de a câştiga electoratul de 30-40 de ani".

"Epoca post-Băsescu se traduce prin nevoia PDL de a sta singur pe picioarele sale şi de a câştiga viitoarele alegeri fără să mai aibă o locomotivă electorală veritabilă. Epoca post-Băsescu înseamnă un partid puternic prin structuri, prin echipa de conducere, cu o viziune asupra dezvoltării României", mai spune ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici