Udrea: Am spus în 2010, la o conferinţă MEDIAFAX, să se reclame la DNA dacă cineva din MDRT cere bani sau se invocă numele meu

Elena Udrea a declarat miercuri, la ieşirea de la ICCJ, că în anul 2010, la o conferinţă MEDIAFAX, le-a spus celor din construcţii să reclame la DNA orice persoană din Ministerul Dezvoltării care le cere bani sau care invocă numele ei şi al vreunei firme care are legătură cu ea.

Urmărește
339 afișări
Imaginea articolului Udrea: Am spus în 2010, la o conferinţă MEDIAFAX, să se reclame la DNA dacă cineva din MDRT cere bani sau se invocă numele meu

Elena Udrea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

"Vă aminţiţi, spre exemplu, că în 2010 am spus public, la o conferinţă cu MEDIAFAX, constructurilor să meargă la DNA dacă cineva le cere şpagă în minister, să meargă la DNA dacă cineva le invocă numele meu în faţa lor, dacă cineva invocă numele vreunei firme care ar avea legătură cu mine. Pentru că lucrurile acestea sigur nu sunt adevărate sau, dacă este vorba despre o situaţie în care se cere şpagă, sigur lucrul acesta trebuie să fie reclamat DNA-ului. Aveam informaţii că lucrul acesta se petrecea în general", a spus Elena Udrea, la finalul şedinţei în care s-a judecat cererea DNA de arestare preventivă a sa în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea s-a arătat dezamăgită de situaţia în care se află acum raportat la toate lucrurile bune pe care le-a făcut în mandatul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, adăugând că este dezamăgită şi de colaboratorii ei.

"Lucurile pe care le-am făcut ca ministru şi despre care eu sunt mândră de ceea ce am realizat, acum sunt lucrurile pe care le regret, în situaţia actuală. Îmi pare rău că toate acestea sunt puse sub semnul întrebării din cauza unora care nu au reuşit să înţeleagtă nici până astăzi care a fost rolul lor într-un minister, nici care a fost... Nu sunt cu ochii înlăcrimaţi, dar este trist să vezi că lucrurile pe care le-ai făcut cu bună-credinţă sunt puse sub semnul întrebării de oameni care au fost acolo, oameni din jurul tău care au fost acolo şi ştiu", a mai arătat Udrea.

Ea a arătat că este dezamăgită de faptul că "o mulţime de bărbaţi susţin acum că nici nu respirau dacă nu-i lăsa să respire Elena Udrea".

În noiembrie 2010, Elena Udrea, atunci ministru al Dezvoltării, declara, la Romania Construct Forum 2010, organizat de MEDIAFAX, că este convinsă de existenţa unor caiete de sarcini "cu dedicaţie" la licitaţii, dar că până în prezent nimeni nu i-a semnalat o astfel de situaţie. Ea a adăugat că lipsa sesizărilor arată că fie constructorii se bucură când primesc caiete de sarcini "cu dedicaţie", fie nu pot fi demonstrate astfel de practici.

Suspiciuni privind influenţe asupra unor funcţionarilor din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDTR), când acesta era condus de Elena Udrea, în scopul obţinerii de aprobări pentru unele proiecte, au apărut şi în noiembrie 2012, când fostul deputat PDL Alin Trăşculescu a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă.

În acel context, fostul ministrul al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea declara că a cerut încă din 2010 ca dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele ei sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA.

"Tocmai pentru că m-am confruntat cu asemenea situaţii, am cerut public încă din 2010 că dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele meu sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA", spunea atunci Udrea.

Instnaţa supremă a judecat, miercuri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute", urmând să dea o decizie.

Elena Udrea a plecat de la ICCJ, unde a făcut declaraţii, cu ochii în lacrimi, despre situaţia sa, şi a spus că va aştepta acasă decizia instanţei privind arestarea preventivă cerută de procurorii DNA în dosarul Gala Bute",

Întrebată despre contractele încheiate cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a declarat: "Ştiam că Dorin Cocoş finanţa campaniile PDL, asta ştiam, dar nu ştiam exact ce şi cu ce sumă".

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a fost audiată la DNA, marţi, iar după ce i-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, în dosarul "Gala Bute", procurorii au cerut instanţei supreme arestarea ei preventivă.

Avocatul Marius Striblea a spus că sunt şase capete de acuzare împotriva Elenei Udrea.

Elena Udrea declara, la finalul audierilor de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că "toţi cei care sunt prinşi că au luat şpagă, este suficient că au dat-o mai departe şi sunt bine mersi", singurul care a rămas în arest fiind Rudel Obreja.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a stat în Arestul Poliţiei Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reţinută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul "Microsoft". În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest şi plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a judecat contestaţia deputatului PMP.

Potrivit deciziei, Udrea nu are voie să vorbească cu Dorin Cocoş, Dinu Pescariu şi cu Ana Maria Topoliceanu sau membri ai familiilor acestora, în mod direct sau indirect, şi nici să divulge sau să redea în presă sau pe reţelele sociale informaţii din cauza penală.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul "Microsoft", cât şi în dosarul Gala Bute.

Luni, Camera Deputaţilor a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală şi arestare preventivă a deputatului PMP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici