Udrea: Dacă va candida, îi doresc succes lui Preda; vom vedea dacă pot să-şi voteze moţiunea

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, i-a urat succes lui Cristian Preda, în varianta în care acesta îşi va depune candidatura la preşedinţia PDL, adăugând că a susţinut acordarea derogării de la criteriul vechimii prevăzut de Statut pentru candidaţii la şefia partidului.

Urmărește
5 afișări

Întrebată ce părere are despre o eventuală candidatură a lui Cristian Preda la şefia PDL, Elena Udrea a răspuns: "Dacă va candida, îi doresc succes".

Întrebată dacă "grupul reformiştilor" are anvergura de a depune o moţiune câştigătoare în partid, ea a spus: "Vom vedea dacă au posibilitatea să-şi voteze moţiunea".

De asemenea, Udrea a precizat că a susţinut că trebuie acordată derogarea de la criteriul vechimii, solicitată de unii membri PDL, pentru a candida la şefia partidului.

"Am susţinut ieri (luni - n.r.) că trebuie acordată această derogare. Dacă ea s-a solicitat, se intenţionează depunerea unei moţiuni, va fi votată propunerea în CNC", a continuat Elena Udrea.

Referitor la decuplarea funcţiei de prim-ministru de cea de preşedinte de partid, preşedintele PDL Bucureşti a răspuns: "Nu neapărat. Este o alternativă. Nu sunt neapărat pentru varianta asta".

Europarlamentarul Cristian Preda şi deputatul Sever Voinescu au susţinut, luni, în BPN, acordarea unei derogări de la criteriul vechimii, astfel ca la Convenţia Naţională din mai să poată candida la şefia PDL şi cei care nu au cinci ani vechime în partid, aşa cum prevede Statutul. Solicitarea a fost aprobată în unanimitate de BPN.

"Împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu am cerut o derogare ca la congresul din mai să poată conduce o moţiune şi o persoană care nu are cinci ani vechime. Pornind de la această modificare, s-a ajuns la ideea că BPN va face această propunere Consiliului Naţional de Coordonare, astfel încât să se poată ca la viitoarea întrunire a Convenţiei această condiţie de vechime să fie lăsată la o parte", a precizat Cristian Preda, la plecarea de la şedinţa PDL.

El a spus că a propus această măsură împreună cu Monica Macovei şi Sever Voinescu şi că unul dintre ei ar putea să susţină o asemenea moţiune.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda ar putea candida la preşedinţia partidului, la alegerile din mai, dacă CNC programat pentru sâmbătă va aproba derogarea de la condiţia de vechime prevăzută în Statut, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse apropiate grupării Preda-Macovei-Voinescu.

Surse din PDL au precizat că în BPN s-a decis ca prevederea din Statut referitoare la vechimea minimă de cinci ani pentru candidatura la şefia formaţiunii să fie menţinută, însă să se facă derogare de la aceasta pentru Convenţia Naţională din mai.

Dacă derogarea va fi aprobată de CNC, Cristian Preda, care s-a înscris în partid în urmă cu doi ani, când era consilier prezidenţial, pentru a candida la europarlamentare, va fi cel mai probabil cel care va conduce moţiunea susţinută de membrii mai noi ai PDL, precum Monica Macovei şi Sever Voinescu, cei care sunt văzuţi şi ca apropiaţi ai preşedintelui Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici