Udrea despre Oprescu: Un bun gospodar nu stă cu mâna întinsă în timp ce risipeşte banii pe lucruri neimportante

Liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, susţine că şedinţa CGMB de miercuri a arătat determinarea PDL în a oferi Capitalei un buget funcţional, iar despre Sorin Oprescu spune că un bun gospodar îşi drămuieşte banii, nu stă cu mâna întinsă în timp ce risipeşte banii pe lucruri neimportante.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Udrea despre Oprescu: Un bun gospodar nu stă cu mâna întinsă în timp ce risipeşte banii pe lucruri neimportante

Udrea despre Oprescu: Un bun gospodar nu stă cu mâna întinsă în timp ce risipeşte banii pe lucruri neimportante (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Şedinţa Consiliului General de ieri (miercuri - n.r.) a arătat, dacă mai era nevoie, determinarea PDL în a oferi Bucureştiului un buget funcţional şi în a pune în practică planul privind referendumul legat de Legea Capitalei. După o lună în care a refuzat să intre în legalitate şi a blocat astfel acceptarea bugetului la Ministerul Finanţelor, după ce marţi PDL l-a somat să convoace şedinţa deîndată pentru aprobarea bugetului (altfel urma să o convocăm noi), Oprescu a fost forţat să îşi corecteze erorile făcute în transcrierea bugetului (lucru, de altfel, ilegal) aşa cum fusese aprobat în Consiliul General la ultima şedinţă", scrie, joi, Elena Udrea pe blogul său.

Ea precizează că PDL nu a renunţat la principiile după care a făcut iniţial amendamentele la buget: a asigurat întâi finanţarea subvenţiei pentru căldură, apă caldă şi transport pentru bucureşteni şi a direcţionat sume către investiţiile începute deja, pentru a putea fi finalizate.

"Evident că atunci când ai proiecte începute şi un buget insuficient faţă de nevoi, faci o prioritizare a investiţiilor şi în niciun caz nu te apuci de lucrări noi, cât timp nu ai resurse nici pentru a le finaliza pe cele vechi. Asta a fost printre primele decizii pe care le-am luat la ministerul pe care îl conduc", adaugă Udrea.

Ea susţine că Oprescu venise cu nenumărate studii de fezabilitate, pentru a i se aproba investiţii noi, chiar dacă nu asigura continuarea celor începute deja.

"Dorea să aibă măcar o investiţie demarată de el, chiar dacă inutilă sau inoportună în prezent. Au fost prinşi în buget banii veniţi de la Guvern pentru plata subvenţiei RADET, iar primarul s-a plâns că nu i s-a dat mai mult. Un bun gospodar îşi drămuieşte banii, nu stă cu mâna întinsă în timp ce îşi risipeşte banii pe lucruri neimportante: ceasuri de aur, raţe exotice, contracte de salubrizare încheiate cu încălcarea legii la preţuri fabuloase etc", mai scrie Udrea.

În opinia sa, actualul Executiv a dat dovadă de foarte multă înţelegere faţă de primarul Bucureştiului, finanţându-i Pasajul Basarab, Stadionul Naţional sau Pasajul Băneasa, obiective majore în care Guvernul s-a implicat activ în favoare bucureştenilor.

"Nu cred că Sorin Oprescu a obţinut atât de multă susţinere din partea Executivului în perioada când prim-ministru era Călin Popescu Tăriceanu şi bugetul era semnificativ mai mare. Bucureştiul este un oraş bogat care arată ca un oraş sărac. Prima condiţie ca să se dezvolte ţine de ieşirea din logica asistatului social - «să ne dea Guvernul». Executivul nu poate sacrifica interesele României doar pentru că Oprescu vrea să mărească lista electorală a obiectivelor de investiţii deschise", mai scrie Elena Udrea.

Udrea aminteşte şi că CGMB a aprobat referendumul pentru Legea Capitalei, iar la propunerea PDL s-a stabilit ca data de 19 iunie.

Ea consideră că este suficient timp ca, până atunci, bucureştenii să cunoască prevederile şi efectele pe care le-ar avea adoptarea Legii Capitalei, iar cetăţenii vor putea merge astfel la urne să voteze în cunoştinţă de cauză.

"Graba cu care opozanţii Legii Capitalei doreau referendum la începutul lui mai trădează disperarea acestora faţă de posibilitatea ca bucureştenii să cunoască adevăratele resorturi care guvernează actul normativ pe care PDL Bucureşti îl propune şi cele care îi motivează pe ei atât de mult în atacurile mizerabile la adresa mea. Atunci când se vor prezenta la urne, locuitorii Bucureştiului trebuie să se pronunţe asupra tuturor prevederilor importante din lege. Ei trebuie întrebaţi la urne asupra acestor probleme. E nevoie să li se redea puterea decizională în toate aspectele importante ale Legii Capitalei!", arată Udrea.

Liderul PDL Bucureşti precizează că a preferat un referendum în care pe buletinul de vot să se afle mai multe întrebări, deoarece legea nu se reduce doar la mutarea atribuţiilor administrative de la primăriile de sector la Primăria Generală. Astfel, au fost introduse şapte întrebări, "pentru ca lucrurile să fie extrem de clare pentru toată lumea", iar bucureşteanului i se oferă posibilitatea de a alege în mod real.

"Întrebările sunt clare şi simple. Acoperă în mare măsură tema principală a Legii Capitalei. Am fi făcut o mare greşeală dacă reduceam referendumul la o singură întrebare. Bucureştenii trebuie să decidă cum va arăta Bucureştiul în 10-20 de ani, nu politicienii. Iar pentru asta, referendumul trebuie să cuprindă un set de întrebări legate de dezvoltarea oraşului. Una peste alta, şedinţa CGMB de ieri reprezintă un moment important pentru Capitală - PDL Bucureşti a arătat încă o dată că prioritatea sa este modernizarea oraşului. Acest lucru nu se poate face decât împreună cu cetăţeanul. Pentru că el este principalul beneficiar al politicilor publice pe care aparatul administrativ trebuie să le pună în aplicare. Până la urmă, cetăţeanul face Legea Capitalei", mai scrie Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici