- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (09.07.2014, 15:48)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Udrea îi răspunde lui Baconschi: Locul fostului ministru nu a fost condiţionat de bani. Deşi ieşise pe locul 5, l-am susţinut pe 3
Preşedintele PMP, Elena Udrea, afirmă, pe Facebook, că locul lui Teodor Baconschi pe lista pentru euroalegeri nu a fost condiţionat de bani, precizând că acesta fusese votat de membrii PMP pentru a fi pe locul 5, iar ea a fost cea care l-a susţinut pe fostul ministru pentru a fi pe locul 3.
Urmărește
524 afișări
Elena Udrea (Imagine: Balasz Attila/Mediafax Foto)
"Locul domnului Baconschi nu a fost condiţionat de bani - chiar domnia sa spune că nu a avut de unde să aducă acei sponsori şi, totuşi, a rămas pe locul trei pe lista PMP. Teodor Baconschi ieşise, în urma votului membrilor PMP, pe locul 5 pe lista de candidati ai partidului, eu fiind cea care a susţinut că acesta ar trebui să fie mai în faţă, fiind un fost ministru de Externe şi un om cu o prezenţă mediatică semnificativă. La fel cum am susţinut pe toţi cei de pe primele 6 locuri, având în vedere experienţa şi notorietatea acestora, chiar dacă multi alţi colegi, unii chiar cu posibilităţi de a susţine financiar cheltuielile de campanie, ar fi meritat la fel de mult să meargă la Bruxelles în numele PMP", a arătat Udrea.
Ea a mai menţionat că PMP a avut una dintre cele mai mici sume cheltuite în această campanie. "Au fost sute de localităţi, în mediul rural în special, unde nu au existat nici măcar afişe ale Mişcării Populare. În mod cert, cu resurse mai multe am fi făcut o campanie mai vizibilă şi ar fi intrat şi domnul Baconschi în Parlamentul European", a adăugat Elena Udrea.
Teodor Baconschi a precizat, marţi, într-o postare pe Facebook, că li s-a cerut candidaţilor PMP la europarlamentare să obţină sponsorizări legale pentru a finanţa campania, "nu să vină cu geanta la cineva". "Ca să curmăm speculaţiile de tip «scandal du iz de corupţie în PMP». Li s-a cerut candidaţilor să obţină sponsorizări legale pentru a finanţa campania, nu să vină cu geanta la cineva. Orice altă «interpretare» a spuselor mele e scoasă din context în mod abuziv", scrie Baconschi, pe contul său de Facebook.
Într-o postare anterioară, Baconschi a susţinut că i s-au cerut, "cu scandaluri şi insulte", 100.000 de euro pentru a fi "tolerat" pe locul trei, considerat eligibil, pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare. Baconschi a scris pe pagina sa de Facebook câteva "precizări pentru cei care susţin că intelectualii angajaţi politic «abandonează lupta prea uşor»".
Astfel, el aminteşte că a intrat în politica internă la un an după ce a devenit ministru de Externe, adică în 2011, şi că a activat în PDL, în echipa Boc. "În 2012, am dorit să candidez la Bucureşti (de unde sunt) sau într-un colegiu de diaspora (unde mă ştiau bine românii, după ani de lucru în favoarea comunităţilor noastre din Italia, Portugalia şi Franţa). Am fost însă refuzat şi trimis să candidez la Iaşi. Am intrat în bătălie în ultima clipă, într-un oraş necunoscut mie, dar dominat 100% de PSD şi PNL. După o lună de campanie grea, fără bani, dar activă mediatic şi pe toate străzile, cartierelor muncitoreşti din colegiu, unde am discutat cu mii de oameni (furioşi pe PDL şi fani Antena 3) am primit aproape 10.000 de voturi, adică 21%, cu 5 procente peste media naţională a ARD. Mi-au lipsit circa 1000 de voturi pentru a intra în Senat", scrie Baconschi.
El menţionează că următoarea bătălie a fost tot în PDL, unde a susţinut moţiunea Monicăi Macovei, la congresul respectiv "reformiştii" pierzând după ce au obţinut doar 5% din voturi. "În preziua analizării în BPN al PDL a propunerii de excludere a mea din partid, am socotit că e normal să demisionez", precizează Baconschi.
Teodor Baconschi arată că a continuat însă lupta politică, în calitate de membru fondator al PMP, unde a sperat că se vor reuni toate sau cât mai multe dintre personalităţile publice de valoare greu contestabilă, care au colaborat în timp pentru agenda reformistă a lui Traian Băsescu: un "partid altfel", partidul aşteptat de cel puţin 15% din români. "Am alergat cu Eugen Tomac, Adrian Papahagi, Marian Preda, Daniel Funeriu şi alţii prin toată ţara, făcând chetă pentru plinurile de benzină. Am muncit enorm: de la 23 iulie 2013, când s-au depus actele PMP la tribunal, până la 29 ianuarie, când partidul a fost oficializat, construisem 400 de organizaţii şi aveam 24.000 de membri, cei mai mulţi oameni care nu mai fuseseră implicaţi în politică. Mii de km parcurşi, sute de mitinguri, inteviuri şi participări la emisiuni din media locală. Organizaţia mea, PMP sector 1, construită şi ea de la zero, a obţinut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe ţară (14%, faţă de media naţională de 6,2)", scrie el.
Teodor Baconschi a demisionat recent din PMP. El a fost pe locul trei pe lista PMP pentru europarlamentare, însă partidul a obţinut doar două mandate de eurodeputaţi.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe