Udrea: Îi va fi foarte greu lui Oprescu să reziste în arest, unde un bolnav nu are nicio şansă

Fostul ministru Elena Udrea a declarat, marţi, că lui Sorin Oprescu îi va fi foarte greu să reziste în arest preventiv, unde un bolnav nu are nicio şansă, precizând că arestul şi puşcăria, prin condiţiile pe care le oferă, pot fi considerate mijloace de tortură fizică şi psihică.

Urmărește
1681 afișări
Imaginea articolului Udrea: Îi va fi foarte greu lui Oprescu să reziste în arest, unde un bolnav nu are nicio şansă

Udrea: Îi va fi foarte greu lui Oprescu să reziste în arest, unde un bolnav nu are nicio şansă

Întrebată cum comentează faptul că primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, i s-a făcut rău luni şi a fost dus din Arestul Poliţiei Capitalei la spital, Elena Udrea a spus: "Îi va fi foarte greu lui Oprescu să reziste".

"În mod cert, arestul şi puşcăria în România, prin condiţiile pe care le oferă, pot fi considerate mijloace de tortură fizică şi psihică. Acolo, un bolnav cronic nu are nicio şansă. Şi dacă te duci sănătos, când ieşi din puşcărie ai mari probleme de sănătate", a spus Elena Udrea, în faţa Secţiei 2 Poliţiei, unde este obligată să se prezinte, în cadrul măsurii controlului judiciar.

Elena Udrea a adăugat că nu înţelege de ce Sorin Oprescu nu poate fi cercetat în libertate sau plasat în arest la domiciliu, iar dacă anchetatorii se tem că ar putea influenţa ancheta, să îl oblige să nu ia legătura cu martorii din dosarul în care este urmărit penal.

"Nu înţeleg de ce nu poate fi urmărit în stare de libertate sau în arest la domiciliu, sau sub control judiciar, pentru că nu-mi imaginez că domnul Oprescu este un pericol pentru societate. La noi a devenit o regulă arestul preventiv, când ai condiţii de Africa, aşa cum au spus cei de la Comitetul împotriva torturii, care au vizitat România şi nu le-a venit să creadă ce condiţii avem noi în puşcării şi în arest. Când ai astfel de condiţii, trebuie să te gândeşti de foarte multe ori dacă trimiţi oamenii în arest preventiv, câtă vreme ai alte instituţii pe care le poţi folosi. Până nu va muri cineva în puşcărie, în arest preventiv, nu cred că se va schimba ceva", a afirmat Udrea.

Pe de altă parte, întrebată dacă moţiunea PNL va trece, Udrea a răspuns negativ.

Elena Udrea a mai spus, răspunzând unei întrebări, că nu va candida la Primăria Capitalei.

Sorin Oprescu a fost transportat la spital, luni seară, din Arestul Poliţiei Capitalei, după ce a acuzat "o stare de slăbiciune", iar după o scurtă evaluare medicală, a fost readus în arest, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, Sorin Oprescu, care suferă de diabet, a acuzat "o stare de slăbiciune", iar la recomandarea medicilor din arest a fost dus la spital.

Primarul suspendat al Capitalei ar fi fost transportat la spital cu maşina unităţii de detenţie, iar după o scurtă evaluare medicală a fost readus în Arestul Poliţiei Capitalei.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că Sorin Oprescu a fost dus la Spitalul "Sfântul Ioan", pentru că acuza dureri în piept, suspectându-se un infarct. El a fost supus unor investigaţii medicale, eliminându-se suspiciunea, apoi a fost readus în arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită.

Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată în 14 septembrie la Curtea de Apel Bucureşti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Magistratul a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti, Sorin Oprescu rămânând în arest preventiv.

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcţia de primar general al Capitalei în 15 septembrie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Consiliul General al Municipiului Bucureşti l-a desemnat pe Ștefănel Marin (UNPR) în funcţia de primar interimar.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, şi cu fostul său şofer Cristian Stanca, zis "Grenadă", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea şi Octavian Alin Petroi, denunţători în dosar. Firma efectua lucrări la Palatul de la Mogoşoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infracţională a lui Popa şi l-ar fi menţinut în funcţie, susţin anchetatorii.

Fostul ministru al al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.

În 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici