- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.05.2015, 15:28)
- Catalin Lupasteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Udrea, întrebată dacă îi este dor de colegii din Parlament: Dacă îmi va fi, voi deschide televizorul
Elena Udrea, care a mers, joi, la instanţa supremă, unde cere înlocuirea arestului la domiciliu, a declarat că nu a mai deschis televizorul de când a ieşit din arest preventiv, iar întrebată dacă îi este dor de colegii din Parlament ea a spus că dacă i se va face dor va deschide televizorul.
Urmărește
257 afișări
Udrea, întrebată dacă îi este dor de colegii din Parlament: Dacă îmi va fi, voi deschide televizorul (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Elena Udrea a mers, joi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde s-a judecat contestaţia acesteia împotriva arestului la domiciliu, ea solicitând înlocuirea acestei măsuri cu una mai blândă, respectiv cu cea a controlului judiciar.
După încheierea şedinţei de judecată, Elena Udrea a spus că îşi pregăteşte apărarea de la domiciliu şi că, în opinia sa, poate fi lăsată sub control judiciar. Cu toate acestea, ea a spus că nu crede că instanţa va admite solicitarea sa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Inima frântă doare și fizic, nu doar emoțional: Efectele surprinzătoare ale despărțirilor
-
Călin Georgescu a făcut declaraţii, dar a refuzat să răspundă la întrebări şi le-a închis uşa jurnaliştilor. Ce a spus de NATO şi UE
-
Ion Cristoiu: Căderea lui Ciolacu este o stupefacţie egală cu fuga lui Ceauşescu. Iohannis i-a îngropat şi pe Ciucă, şi pe Ciolacu
-
Ce legătură este între Călin Georgescu, Clubul de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Întrebată dacă îi este dor de colegii săi din Parlament, Elena Udrea a zâmbit şi a spus că în perioada în care a fost în arest preventiv zi de zi era un televizor funcţional acolo unde se afla, dar după ce a ieşit din arest nu a mai deschis televizorul. Udrea a mai spus că dacă i se va face dor de colegii din Parlament se va uita la televizor .
Elena Udrea a ţinut să le mulţumească celor care au felicitat-o de ziua sa de nume, spunând că apreciază că "mai sunt persoane care nu au uitat". Aceasta a arătat că mulţumeşte cu atât mai mult, datorat şi de faptul că există riscul ca foarte multe persoane să nu îi fi scris pe motiv că totul este interpretabil şi a spus că în România te poţi teme dacă stai de vorbă cu o persoană cercetată penal.
ICCJ urmează să stabilească, joi, dacă Elena Udrea rămâne în arest la domiciliu sau dacă va fi cercetată sub control judiciar.
Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor şi plasată în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a decis definitiv, în 7 mai, înlocuirea măsurii arestului preventiv, în dosarul "Gala Bute".
Elena Udrea fusese transferată în 30 aprilie la Penitenciarul de la Târgşor, judeţul Prahova, din Arestul central al Poliţiei Capitalei, unde era încarcerată din 25 februarie.
Procurorii DNA au trimis dosarul "Gala Bute" în instanţă în 21 aprilie, iar la primul termen judecătorii ICCJ au menţinut măsura arestului preventiv pentru Udrea, Obreja şi Breazu. Decizia a fost contestată, iar în 7 mai un alt complet de la ICCJ a decis definitiv plasarea lor în arest la domiciliu.
Fostul ministru este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului Gala Bute de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Georghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroagă.
Potrivit DNA, între 2010 şi 2011, Elena Udrea şi fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrărilor executate de societatea menţionată în baza contractelor încheiate cu CNI.
Anchetatorii au mai stabilit că Ştefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, îi dădea banii primiţi lui Tudor Breazu. Plăţile se făceau fie în numerar, fie prin intermediul societăţii Ekaton Consulting SRL, administrată de Breazu, în baza altor contracte fictive de consultanţă. În acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare în valoare totală de 209.762 de lei şi o plată în numerar de aproximativ 90.000 de lei.
În 2011, Udrea ar fi cerut şi primit, de la omul de afaceri Adrian Gărdean, foloase materiale în valoare de 10% din plăţile efectuate de minister pentru contractele de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL, în schimbul garanţiei că finanţările vor fi aprobate la timp.
După trimiterea în judecată a dosarului, procurorii au dispus să continue cercetările faţă de Elena Udrea pentru infracţiunea de spălare de bani, fostul ministru al Dezvoltării fiind acuzată că a luat mită mai multe sume de bani, pe care le-a transferat la PDL Bucureşti, sub aparenţa unor contracte de donaţie fictive, întocmite pentru a disimula originea infracţională a banilor.
Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu. Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".
Citește pe alephnews.ro: Hashtag-ul #womeninmalefields a apărut peste tot pe rețelele sociale. Ce se încearcă prin acest trend
Citește pe www.zf.ro: Ce legătură este între Călin Georgescu, Asociaţia Română a Clubului de la Roma, Mugur Isărescu, BNR
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pierderi și demisii după primul tur al alegerilor prezidențiale. Ciolacu nu mai candidează pentru funcție la PSD
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce vrea să desființeze Călin Georgescu, dacă ajunge președintele României: „Este umilitor pentru naţiunea română!”
CANCAN.RO
Rețeta de prăjitură cu creme anglaise care Elena Lasconi a câștigat Masterchef de la Pro TV
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe