Udrea:Introducerea criteriilor de integritate,explicată,pentru o evaluare corectă a gestului politic

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, marţi, că introducerea de criterii de integritate în Statutul partidului ar trebui să fie atât de bine explicată cetăţenilor, "încât să fie apreciată la valoarea reală a unui astfel de gest politic".

Urmărește
4 afișări

"A fost o discuţie legată de modul în care introducerea acestor criterii ar putea să fie atât de bine explicată cetăţenilor încât să fie apreciată la valoarea reală a unui astfel de gest politic. Totuşi, suntem singurul partid care îşi propune să introducă nişte criterii de integritate care sunt mai mult chiar şi decât legea. Prin lege, un cetăţean este prezumat a fi nevinovat până la momentul în care se pronunţă o decizie definitivă şi irevocabilă împotriva lui", a declarat Elena Udrea.

Preşedintele PDL Bucureşti a explicat că, urmare a introducerii acestor criterii în Statut, ar fi suspendată din partid persoana care are un dosar trimis în instanţă prin rechizitoriu formulat de procuror.

"Deci e mai mult decât presupune legea, pentru că asta înseamnă că acelui membru de partid poţi să-i întrerupi sau să-i afectezi cariera politică. Discuţiile au fost legate de felul în care o astfel de acţiune politică majoră şi un pionierat pentru scena politică românească poate fi apreciată la adevărata valoare. Asta înseamnă că şi noi trebuie s-o explicăm, pentru că ar fi păcat să nu beneficiem de o evaluare corectă a gesturilor pe care PDL le face, având în vedere că, de altfel, suportăm toate criticile, chiar şi când nu le merităm", a mai spus Udrea.

BPN al PDL a stabilit, luni, propunerile de modificare a Statutului, printre care suspendarea automată a membrilor care sunt trimişi în judecată pentru fapte săvârşite cu intenţie şi derogarea de la condiţii de vechime pentru care candidează la şefia PDL.

Secretarul general adjunct al PDL, Gheorghe Flutur, a făcut aceste precizări arătând că propunerile de modificare a Statutului vor fi supuse aprobării Consiliului Naţional de Coordonare, care va avea loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului.

Flutur a precizat că va fi introdusă în Statut posibilitatea membrilor de partid de a se autosuspenda, creându-se acest drept membrilor de a face un gest de onoare.

Potrivit lui Flutur, o altă modificare a Statutului prevede că va interveni suspendarea automată din partid a celor care sunt trimişi în judecată pentru fapte săvârşite cu intenţie.

El a arătat că va fi o comisie de integritate şi litigiu care va da aviz pentru cei care vor ocupa funcţii politice de conducere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici