Udrea: Nu cred că vor fi colegi care vor vota împotriva Guvernului la moţiunea de cenzură

Ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, a declarat, marţi, că nu crede că vor fi democrat-liberali care vor vota împotriva Guvernului la moţiunea de cenzură pe Codul Muncii.

Urmărește
4 afișări

"Nu cred că vor fi colegi care vor vota împotriva Guvernului, pentru că în mod cert toţi colegii conştientizează importanţa acestui mare proiect de reformă care este Codul Muncii şi, apoi, colegii noştri sunt cu singuranţă solidari cu Guvernul în care sunt reprezentaţi", a spus Elena Udrea.

Ea a făcut aceste precizări după ce a fost întrebată cum comentează faptul că preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de moţiunea de cenzură care va fi dezbătută miercuri în Parlament. De asemenea, Udrea a fost întrebată dacă crede că ar fi parlamentari PDL care ar putea vota această moţiune de cenzură.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la TVR 1, că alianţa la guvernare tratează moţiunea de cenzură pe Codul Muncii cu "oarecare uşurinţă", menţionând că a chemat PDL la "atenţie şi responsabilitate" şi că speră să nu existe parlamentari PDL care să voteze moţiunea "de dragul populismului".

Preşedintele a spus că subiectul moţiunii de cenzură pe Codul Muncii a fost abordat, alături de modificările la Constituţie, în cea de-a doua parte a reuniunii liderilor PDL desfăşurată duminică. "Subiectul discutat a fost legat de moţiunea de cenzură pe care mie mi se pare că Alianţa în ansamblul ei o tratează cu oarecare uşurinţă", a spus Băsescu, adăugând că cei din coaliţie "par prea siguri că nimic nu se poate întâmpla la moţiune".

"Eu i-am chemat la atenţie şi responsabilitate pentru că este extrem de important pentru mediul de afaceri, pentru toţi oamenii, ca noul Cod al Muncii să treacă prin Parlament", a spus preşedintele. El a adăugat că, indiferent ce semnale are, el a chemat "la prudenţă şi atenţie pentru că un eşec legat de trecerea Codului Muncii nu este doar un eşec politic, ci o amânare a reformelor necesare pieţelor muncii".

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care va fi dezbătută şi votată miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici