Udrea: Nu mă interesează bunăvoinţa consilierilor locali de la Vulcan, miza e viitorul Văii Jiului

Ministrul Elena Udrea spune, referitor la iniţiativa de a-i fi acordat titlul de cetăţean de onoare al oraşului Vulcan, că nu a fost întrebată ce părere are "nici înainte de votul pentru, nici după, nici cu ocazia votului împotrivă" şi că preocuparea sa este dezvoltarea infrastructurii turistice.

Urmărește
710 afișări
Imaginea articolului Udrea: Nu mă interesează bunăvoinţa consilierilor locali de la Vulcan, miza e viitorul Văii Jiului

Udrea: Nu mă interesează bunăvoinţa consilierilor locali de la Vulcan, miza e viitorul Văii Jiului (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Referitor la votul exprimat de consilierii locali din Vulcan în favoarea sau împotriva iniţiativei de a-mi fi acordat titlul de cetăţean de onoare al oraşului, remarc faptul că nu am fost întrebată ce părere am nici înainte de votul pentru, nici după, nici cu ocazia votului împotrivă. Ca urmare, este problema consilierilor locali, nu a mea", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ea precizează că preocuparea pe care o are, ca ministru, o reprezintă programele de dezvoltare a infrastructurii turistice derulate în Valea Jiului de ministerul pe care îl conduc.

"Planurile noastre legate de punerea în valoare a potenţialului turistic al Văii Jiului vor aduce cetăţenilor locuri de muncă noi şi bine plătite în turism. Turismul poate să aducă localităţilor din Valea Jiului venituri proprii suplimentare, bani care pot fi direcţionaţi pentru creşterea standardului de viaţă al locuitorilor. Investiţiile ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în Valea Jiului sunt cele mai importante investiţii derulate în această parte de ţară de statul român, iar atenţia acordată acestei zone defavorizate este cea mai mare pe care a primit-o în ultimii 20 de ani. În acest context, nu mă interesează bunăvoinţa consilierilor locali PNL, PSD sau chiar PDL", menţionează ministrul.

Elena Udrea subliniază că miza este viitorul Văii Jiului, viitor în care MDRT va continua să investească.

"Cred că cetăţenii din zonă au dreptul şi pot să trăiască mai bine, fără să aştepte permanent ajutorul Guvernului, care şi aşa le ajunge cu greu. Şansa locuitorilor Văii Jiului se leagă de turism. Este alternativa cea mai bună şi mai firească la industria mineritului", conchide ea.

Acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Vulcan ministrului Elena Udrea a fost repinsă, joi, de consilierii locali, care au reluat votul în acest caz, după ce o hotărâre aprobată în acest sens a fost atacată de un consilier liberal, iar Prefectura Hunedoara a invalidat-o.

Consilierii locali din Vulcan au reluat, joi, procedura de vot privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, după ce proiectul de hotărâre aprobat în 19 iulie de Consiliu Local privind oferirea titlului a fost atacat în contencios administrativ de consilierul liberal Alina Cîrstoiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cîrstoiu a invocat faptul că nu a fost respectată procedura la votul precedent, susţinând că acesta nu a fost secret în cazul celor 34 de persoane propuse pentru a primi acest titlu, între care şi Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici