Udrea: PDL Bucureşti susţine renunţarea la referendum, dar va fi nevoie de o Lege a capitalei

PDL Bucureşti susţine decizia de renunţare la referendumul legat de Capitală, a declarat, vineri, preşedintele organizaţiei, Elena Udrea, arătând că după reorganizarea administrativ-teritorială a ţării, va fi nevoie de o lege care să reglementeze situaţia Bucureştiului.

Urmărește
8 afișări

Udrea a mai spus, într-o conferinţă de presă, că reacţia "bărbaţilor politici" ai PSD şi PNL care conduc Capitala arată "laşitatea acestora".

Elena Udrea a precizat că organizaţia PDL Bucureşti susţine decizia de a nu se mai organiza referendum pentru legea Capitalei, dar a arătat că argumentele democrat liberalilor "sunt diferite de cele ale opoziţiei".

Udrea a amintit că PDL Bucureşti a decis la începutul acestui an să pună în debzatere publică Legea Capitalei, apreciind că o dovadă cu această lege era extrem de important este faptul că acum se vorbeşte despre reorganizarea administrativ teritorială a ţării.

"Am pornit cu bună credinţă şi onestitate consultarea bucureştenilor şi în toate aceste luni PDL a fost singurul care a dat ochii cu bucureştenii, a mers în stradă, am dat broşuri, am discutat cu asociaţiile de proprietari, am discutat cu ONG-uri şi am dus o campanie de reală informare a cetăţenilor Bucureştiului, şi nu una de dezinformare şi atac la persoană, aşa cum au făcut PSD şi PNL", a explicat Elena Udrea.

Ea a precizat că cei care au iniţiat referendumul pe Legea capitalei au dat acum o dovadă de laşitate. "Legat de reacţia bărbaţilor politici ai PSD şi PNL care conduc Bucureştiul, nu pot decât să remarc faptul că astăzi am avut o demonstraţie totală a laşităţii acestora", a spus Udrea, care a reamintit faptul că în ianuarie liberalul Andrei Chiliman îl soma pe Sorin Oprescu să iniţieze procedurile de declanşare a referendumului în Bucureşti.

Udrea a mai spus că PSD şi PNL au dus o campanie "extrem de agresivă şi mizerabilă" şi că "şi astăzi există o campanie mincinoasă prin care cetăţenii sunt chemaţi la referendum dar să voteze împotriva legii Capitalei".

"Reacţiile celor de la PSD şi PNL arată laşitatea acestora, dorinţa de a manipula bucureştenii încercând aşa cum au făcut-o în tot acest timp, încercând să spună că legea capitalaei ar fi despre desfiinţarea sectoarelor, lucru care este total fals, deoarece ea se referă la redistribuirea corectă a resurselor şi reîmpărţirea atribuţiilor între primari", a spus Elena Udrea.

Ea arătat că noul context de reorganizare administrativ-teritorială a ţării va fi nevoie de o lege a capitalei. "Credem că şi noul context în care astăzi se vorbeşte despre reorganizarea administrativ-teritorială la nivel naţional va fi nevoie de o lege a Capitalei pentru că şi după ce Bucureştiul şi Ilfovul vor deveni o singură regiune, Bucureştiul va rămâne capitala României. Cu atât mai mult, noul context administrativ-teritorial vom avea nevoie de o lege care să clarifice statutul Bucureştiului, aceasta va fi legea Capitalei şi va avea prevederi adaptate la noua situaţie", a explicat Elena Udrea.

Ea a precizat că PDL va susţine o lege a Capitalei care să respecte noul context al împărţirii României în regiuni. Ministrul a precizat că PDL nu a depus nicio lege a Capitalei în Parlament. "Nu avem ce lege să retragem din Parlament pentru că PDL nu a depus nicio lege a Capitalei în Parlament în acest timp. Dacă există o lege a Capitalei în Parlament, ea datează de câţiva ani şi nu este legea pe care noi, PDL Bucureşti, am lucrat-o în ultimele luni. Am fi iniţiat această lege şi am fi trimis-o în Parlament doar după momentul referendumului", a adăugat Elena Udrea.

Preşedintele Traian Băsescu le-a explicat primarilor de sector, vineri, lipsa de finalitate juridică a referendumului local, care ar duce la riscul ca atunci când se va dori consultarea bucureştenilor pe probleme reale, aceştia să nu vină la vot.

"Preşedintele Traian Băsescu a explicat primarilor prezenţi lipsa de finalitate juridică a referendumului local ce urma să aibă loc în data de 26 iunie, precum şi riscul ca prin organizarea unor astfel de consultări publice fără consecinţe juridice, instituţia referendumului să se decredibilizeze în faţa populaţiei. Exista, de asemenea, riscul ca în momentul în care se va dori consultarea bucureştenilor, iar rezultatul să aibă în mod real consecinţe juridice, populaţia să nu se mai prezinte la urne", infromează Prefectura Capitalei, într-un comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici