Udrea: PMP a semnat moţiunea de cenzură ca să dea semnal de solidaritate în opoziţie

Deputatul Elena Udrea a declarat, joi, că parlamentarii PMP au semnat moţiunea de cenzură pentru a da "semnalul" că sunt solidari în opoziţie cu celelalte partide şi că îi interesează mai mult să acţioneze împotriva Guvernului "decât eventualele orgolii".

Urmărește
418 afișări
Imaginea articolului Udrea: PMP a semnat moţiunea de cenzură ca să dea semnal de solidaritate în opoziţie

Elena Udrea (Imagine: Silviu matei/Mediafax Foto)

Udrea a precizat, într-o conferinţă de presă, că ar fi vrut ca moţiunea de cenzură să fie trecută şi "critica la adresa majorării preţului la carburanţi" însă cei de la PNL "nu au avut niciun interes să facă acest lucru".

"Am decis să semnăm, deşi cred în continuare că o acţiune de succes împotriva acestei guvernări trebuie să fie una discutată înainte şi o acţiune în care fiecare dintre partidele din opoziţie să poată să-şi aducă contribuţia. Spre exemplu, noi am fi vrut ca în moţiune să fie trecută şi critica la adresa majorării preţului la carburanţi, însă desigur cei de la PNL nu au avut niciun interes să facă acest lucru pentru că şi ei au fost părtaşi la introducerea accizei de 0,7 eurocenţi, la creşterea accizei cu 0,7 eurocenţi la benzină şi motorină", a spus Elena Udrea.

Ea a arătat că cel mai important a fost ca PMP să dea un semnal. "Deci erau lucruri pe care noi am fi vrut să le trecem acolo, a fost mai important în schimb să dăm semnalul că suntem solidari în opoziţie cu celelalte partide şi că ne interesează mai mult să acţionăm împotriva acestui guvern decât eventualele orgolii care ar fi putut fi acuzate dacă unul din partidele din opoziţie nu ar fi semnat această moţiune", a adăugat Udrea.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, miercuri, că moţiunea de cenzură iniţiată de liberali trebuie să fie prezentată luni în plenul celor două Camere ale Parlamentului, solicitând PSD şi şefilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să respecte prevederile Regulamentului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, marţi, că şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului nu a avut cvorum, motiv pentru care nu a putut fi stabilită data dezbaterii moţiunii de cenzură iniţiată de PNL, acest lucru urmând a fi tranşat luni.

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a depus marţi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, semnată de parlamentari PNL, PDL, PPDD şi PMP, la conducerea celor două Camere ale Parlamentului.

Conform Regulamentului şedinţelor comune ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă. Moţiunea de cenzură se prezintă în şedinţa comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii. Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Votul asupra moţiunii de cenzură este secret cu bile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici